ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Πολυκλινική Υγεία 2 μήνες εντός ΓεΣΥ

Υπότιτλος: Αναμένεται να προστεθεί και Ογκολογικό Τμήμα, μέχρι το τέλος του 2023 δηλώνει ο Δρ. Ζαχαριάδης

Προωθητική Ενέργεια

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ ιδρύθηκε το 1983 στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού, ενώ υποδέχθηκε τους πρώτους ασθενείς το 1987. Εδώ και 36 χρόνια, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με γνώμονα πάντα τον ασθενή, εφαρμόζοντας τα πλέον προηγμένα και επιστημονικά αποδεδειγμένα ιατρικά πρωτόκολλα και εξολισμό τελευταίας τεχνολογίας. Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ, προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών της στους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Από τον Σεπτέμβρη έγινε μία ιστορική αλλαγή για την Πολυκλινική Υγεία, αφού εντάχθηκε στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ). Ο Διευθύνων Σύμβουλος Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, Δρ. Γεώργιος Ζαχαριάδης σε μία «back to back» συνέντευξη στην «Κ» μετά την ένταξη της κλινικής στο ΓεΣΥ, τονίζει πως, η οργάνωση που είχαν πριν ενταχθούν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Κάνει αναφορά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κλινική αυτό το διάστημα, υπενθυμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών (ΤΑΕΠ).

Και πριν από την ένταξή μας στο ΓΕΣΥ, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

- Εδώ και 2 μήνες έχει ενταχθεί η Πολυκλινική Υγεία στο ΓεΣΥ. Πως διαχειρίζεται αυτό το μεγάλο φορτίο το νοσοκομείο;

Πράγματι από την ένταξή μας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των 2 πρώτων μηνών λειτουργίας εντός ΓεΣΥ. Με μεγάλη μας ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι ο λεπτομερής σχεδιασμός και η οργάνωση των προηγούμενων μηνών, απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σαφώς κατά τη διάρκεια των δύο αυτών μηνών, χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες εσωτερικές αναπροσαρμογές για τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία του νοσοκομείου και πάντα προς όφελος των ασθενών που μας εμπιστεύονται εδώ και 36 χρόνια, αλλά είμαι σε θέση να πω ότι η ένταξή μας και η μέχρι σήμερα πορεία είναι ομαλή.

- Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πως έγινε η αντιμετώπισή τους;

- Οι τυχόν δυσκολίες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν αποκλειστικά την ολοκλήρωση των εγγραφών όλων των ιατρών μας στο ΓεΣΥ, καθώς και του υποστηρικτικού προσωπικού και της διασύνδεσής τους με την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ στην πύλη του ΓεΣΥ. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν δυσκολίες, αλλά χρονοβόρες διαδικασίες, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό, εσωτερικών και συνεργατών ιατρών. Πέραν αυτού, το γεγονός ότι το προσωπικό μας είχε εκπαιδευτεί εκ των προτέρων στη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων του ΓεΣΥ υπήρξε πολύ σημαντικό. Σαφώς είναι πολύ διαφορετική η διαδικασία της εκπαίδευσης από τη διαδικασία της εφαρμοσμένης χρήσης και με την πίεση του χρόνου και του φόρτου εργασίας, αλλά θεωρώ ότι ανταπεξήλθαμε πολύ ικανοποιητικά και σε αυτό.

- Ποιες οι υπηρεσίες που παρέχει πλέον η Πολυκλινική Υγεία;

- Θα ήθελα να επισημάνω ότι και πριν από την ένταξή μας στο ΓΕΣΥ, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου, εντάχθηκε το σύνολο των τμημάτων της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ στο ΓΕΣΥ, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών το οποίο, έχει στελεχωθεί και οργανωθεί εσωτερικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει αυξημένο αριθμό περιστατικών. Παρέχουμε τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες που παρείχαμε και πριν την ένταξή μας στο ΓεΣΥ, ενώ αναμένεται να προστεθεί και Ογκολογικό Τμήμα, μέχρι το τέλος του 2023.

- Η λειτουργία του ΤΑΕΠ είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του. Πως ανταποκρίνεστε;

- Η λειτουργία Τμήματος Πρώτων Βοηθειών απαιτεί δομική εσωτερική οργάνωση και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο να είναι σε θέση να αξιολογεί ορθά τα επείγοντα περιστατικά, να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και να παραπέμπει στην κατάλληλη ειδικότητα όσους χρήζουν νοσηλείας ή περαιτέρω διερεύνησης. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, υπηρετεί τα τελευταία 25 χρόνια τους ανθρώπους που έχουν επείγουσα ανάγκη, καλύπτοντας το σύνολο των ειδικοτήτων που περιλαμβάνει η άδεια της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Στη διάρκεια λοιπόν της προετοιμασίας της ένταξής μας στο ΓΕΣΥ, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και στην πρόσληψη εσωτερικών ιατρών βασικών ειδικοτήτων, όπως γενικοί ιατροί, παθολόγοι, καρδιολόγοι, παιδίατροι, θωρακοχειρουργός. Στόχος μας είναι η γρήγορη αποσυμφόρηση των περιστατικών και η ελαχιστοποίηση της αναμονής των ασθενών. Συλλέγουμε πληροφορίες και στοιχεία σε καθημερινή βάση από τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ώστε να βελτιώνουμε τυχόν σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Πέραν των προγραμματισμένων χειρουργείων, η αποτελεσματική διαχείριση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών καθορίζει τη ροή των ασθενών εντός του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο ασθενής ότι μπορεί να απευθυνθεί στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, όλο το 24ωρο, ανεξαρτήτως ειδικότητας που χρειάζεται. Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως το ΤΑΕΠ της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, είναι σε θέση να υποδεχθεί και να αξιολογήσει ακόμη και πολυτραυματίες, γεγονός που επιβεβαιώνει την ετοιμότητα και επάρκειά του.

- Υπάρχουν πληροφορίες πως θα έρθει operator από το εξωτερικό για την Πολυκλινική, ώστε να δώσει τη δική του εμπειρογνωμοσύνη. Τι μπορείτε να μας πείτε;

- Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ διαθέτει μία πολύ ικανή Διευθυντική ομάδα έμπειρων και καταρτισμένων στελεχών, απολύτως αφοσιωμένων στις αξίες του Οργανισμού. Η Διευθυντική αυτή ομάδα, συνεργάζεται στενά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του Οργανισμού προς όφελος των 550 ατόμων που απαρτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και βεβαίως προς όφελος των ασθενών.

- Τι να αναμένουμε εντός του 2024 από την Πολυκλινική Υγεία;

- Νέα εποχή εξελιγμένων υπηρεσιών υγείας συνολικά για τους πολίτες στην Κύπρο με τη γνωστή υψηλή ποιότητα της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ που την έχει καταστήσει ηγέτη στο χώρο της υγείας, τα τελευταία 36 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση