ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καμπανάκι από τον διπλασιασμό κρουσμάτων

Σε νεαρές ηλικίες εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Κρούουν τον κώδωνα οι αρμόδιοι με φόντο τον διπλασιασμό του αριθμού των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν την Τρίτη (22/6). Όπως πληροφορούμαστε,ποσοστό 70% των κρουσμάτων είναι κάτω των 40 ετών. Μάλιστα, μόνο ποσοστό 4% είναι εμβολιασμένο με τις δύο δόσεις.

Οι αρμόδιοι είναι έντονα προβληματισμένοι καθώς πέραν του 90% των κρουσμάτων είναι ανεμβολίαστο και σε συνδυασμό με το χαμηλό ενδιαφέρον που παρατηρείται για διευθέτηση ραντεβού σε νεαρές ηλικίες, οι ανησυχίες αυξάνονται.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες, τα άτομα που νοσούν είναι κυρίως νεαρές ηλικίες που διασωληνώνονται άμεσα. 

Στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 47 ασθενείς, εκ των οποίων οι 11 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ οι εννέα είναι διασωληνωμένοι.

 Την ανησυχία του εκφράζει και ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ο οποίος τονίζει ότι παρατηρείται μια γενικότερη χαλάρωση σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Το παράδειγμα της Αμμοχώστου όπου παρουσιάζει αυξημένο ποσοστό θετικότητας είναι ενδεικτικό. Οι εξόδοι και οι διακοπές στην επαρχία φαίνεται να ευνοούν τη μετάδοση του ιού.

«Εάν μέχρι το Φθινοπωρο δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη θα εχουμε πρόβλημα», αναφέρει ο Δρ Καραγιάννης ο οποίος θεωρεί ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση