ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγελία ΠΑΣΥΝΟ: Ασθενείς κοιμούνται σε καναπέ στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

«Tο Νοσοκομείο Αθαλάσσας βρίσκεται γι’ άλλη μια φορά στο χείλος του γκρεμού από την υπερπληρότητα ασθενών», ανέφερε η συντεχνία

ΚΥΠΕ

«Tο Νοσοκομείο Αθαλάσσας βρίσκεται γι’ άλλη μια φορά στο χείλος του γκρεμού από την υπερπληρότητα ασθενών και την απαράδεκτη και ανεκδιήγητη στάση του ΟΚΥπΥ να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.), ενώ καταγγέλλει ότι «ασθενείς κοιμούνται σε καναπέ, μια κατάσταση που τείνει να εξελιχθεί σε πρακτική, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση τους».

Στην ανακοίνωση η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί μόνο και μόνο λόγω των φιλότιμων προσπαθειών του νοσηλευτικού προσωπικού και των υπολοίπων εργαζομένων», επισημαίνοντας ότι το νοσηλευτήριο έχει φτάσει στα όριά του και ότι διαπιστώνονται «αυξημένες εισαγωγές ασθενών για διάφορους λόγους».

Επίσης, κάνει λόγο για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ασθενών, υποβάθμιση της ποιότητας νοσηλείας τους και αύξηση του κινδύνου υποτροπής των ψυχικά νοσούντων. Αναφέρει, ακόμα, ότι «το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται εκτεθειμένο για πολλοστή φορά σε αυξημένους κινδύνους λόγω του αυξανόμενου αριθμού ασθενών και του ήδη βεβαρημένου προγράμματος εργασίας».

Τέλος, ζητά από την Πρόεδρο της Βουλής, την Υπουργό Υγείας και τους βουλευτές της Επιτροπής Υγείας να επισκεφθούν το νοσηλευτήριο και να ενημερωθούν από κοντά για τα προβλήματα των ασθενών και γενικότερα για την κατάσταση του νοσηλευτηρίου, ώστε να ασκήσουν πίεση για εξεύρεση λύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση