ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγελίες: Δένουν ηλικιωμένους ασθενείς - Τους αφήνουν χωρίς φαγητό και νερό

«Όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά», είπε ο Μάριος Κουλούμας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεκάδες καταγγελίες για παραμελημένους ηλικιωμένους ασθενείς σε νοσηλευτήρια, αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) Μάριος Κουλούμας.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του «Alpha Καλημέρα» ο κ. Κουλούμας ανέφερε πως οι καταγγελίες αφορούν ασθενείς που δεν τους παρέχονται υπηρεσίες υγείας, τους δένουν στα κρεβάτια, κατεσταλμένους ασθενείς για να μην ενοχλούν τους θαλάμους και ασθενείς χωρίς φαγητό και νερό. Επίσης τους στέλνουν στο σπίτι ή στους οίκους ευγηρίας με κατακλίσεις.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο γίνεται αυτή η κακοδιαχείριση ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ απάντησε «Κατ’ αρχήν είναι θέμα νοοτροπίας και για αυτό θα πρέπει να δούμε πως αλλάζει αυτή η νοοτροπία. Από εκεί και πέρα είναι και θέματα ελέγχου και εποπτείας. Και όπως είχα πει συμβαίνει σε άτομα τρίτης ηλικίας διότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, δεν έχουν το σθένος ή τις γνώσεις ή το περιβάλλον ενός νεαρού ο οποίος θα αντιδράσει σε τέτοιες συμπεριφορές».

Αναφορικά για τον τρόπο επίλυσης του εν λόγω προβλήματος ο κ. Κουλούμας είπε «όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση