ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγελίες για τραυματισμούς σε ινστιτούτα αισθητικής

Ο χειρισμός των μηχανημάτων αισθητικής στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Υγείας της Βουλής

Newsroom K

Το θέμα της κατάρτισης των επαγγελματιών του κλάδου της αισθητικής, όσον αφορά στην χρήση των μηχανημάτων, συζητείται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας. Σκοπός είναι η ένταξη ρυθμίσεων στον περί Εγγραφής Αισθητικών Νόμο σχετικά με τις αρμοδιότητες των αισθητικών και των βοηθών αισθητικών, ενώ υπάρχει καταγγελία ενώπιον του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης που αφορά στην πρόκληση αιματωμάτων σε πελάτη ινστιτούτου αισθητικής από μηχάνημα μασάζ.

Όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής η Πρόεδρος του Φορέα, Μαίρη Ιωαννίδου-Κουτσελίνη, οι πιο πάνω καταγγελίες αφορούσαν περιστατικό για το οποίο ευθύνεται η βοηθός αισθητικού. Σύμφωνα με την κα Κουτσελίνη, εισήγηση του Φορέα είναι όπως οι βοηθοί αισθητικοί χειρίζονται μηχανήματα πάντα υπό την επίβλεψη αισθητικού. Παράλληλα, αναφορά έγινε και στα προγράμματα φοίτησης στις σχολές αισθητικής. Όπως ειπώθηκε, μόνο στα τετραετή προγράμματα φοίτησης υπάρχουν μαθήματα για την χρήση των μηχανημάτων laser.

Μηχανήματα από το ίντερνετ

Ακόμα ένα θέμα που τέθηκε την Πέμπτη στην Επιτροπή Υγείας, σε σχέση με τα παραπάνω, είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα εν λόγω μηχανήματα, καθώς και η συντήρησή τους.

Όπως λέχθηκε, υπάρχουν παραδείγματα ατυχημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της κακής ή ελλιπούς συντήρησης των μηχανημάτων, πέραν της κακής χρήσης, για την οποία επίσης υπάρχουν παραδείγματα.

Ζήτημα αποτελεί, επίσης, η εισαγωγή μηχανημάτων μέσω διαδικτύου, από τις επαγγελματίες αισθητικής. Τέθηκαν ερωτήματα που αφορούν το κατά πόσον αυτά τα μηχανήματα ελέγχονται από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία. Με αφορμή το τελευταίο, οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή Υγείας εισηγήθηκαν όπως γίνουν ρυθμίσεις στην νομοθεσία, χωρίς να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες. Η εισήγηση βρήκε σύμφωνη την εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας.

Η νομοθεσία

Απαγορεύσεις και ποινή φυλάκισης προνοεί η νομοθεσία σχετικά με την χρήση μηχανημάτων και άλλων προϊόντων από αισθητικούς.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, απαγορεύεται οι αισθητικοί να χρησιμοποιούν μηχανήματα ή/και καλλυντικά που μπορεί να βλάψουν την υγεία οποιουδήποτε βρίσκεται υπό την περιποίησή τους. Επίσης, δεν επιτρέπεται να περιποιούνται οποιοδήποτε άτομο εν γνώσει τους ότι αυτό βρίσκεται κάτω από ιατρική παρακολούθηση ή πάσχει από δερματική πάθηση και χρήζει ιατρικής θεραπείας, χωρίς τη συμβουλή του θεράποντος ιατρού.

Σε σχέση με την ηλεκτρική αποτρίχωση, δεν πρέπει να γίνεται χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Εγγραφής Αισθητικών, καθώς και να πραγματοποιούν ηλεκτρική αποτρίχωση στις περιπτώσεις όπου η υπερτρίχωση οφείλεται σε παθολογικούς λόγους χωρίς ιατρική παρακολούθηση από ειδικό ιατρό.

Παράλληλα, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν/χορηγούν φάρμακα και να εφαρμόζουν ολική ή μερική αναισθητοποίηση στην εφαρμογή αισθητικών περιποιήσεων.

Όσο για τα μηχανήματα, οι αισθητικοί απαγορεύεται να εφαρμόζουν laser υψηλής ισχύος τύπου 3Β και 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση