ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταρτίστηκε το πλάνο της Κύπρου για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Για το ποιες ομάδες θα κληθούν πρώτες να εμβολιαστούν, θα ισχύσει ό,τι ισχύει και στην περίπτωση του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έχει ήδη καταρτιστεί το πλάνο, που θα ακολουθηθεί από το Υπουργείο Υγείας, για τη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Όλγα Καλακούτα, η οποία σημείωσε πως απομένει να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας «θα είναι έτοιμο έγκαιρα και πολύ πιο πριν την παράδοση της πρώτης δόσης εμβολίων κατά του κορωνοϊού», όταν αυτό θα αδειοδοτηθεί για κυκλοφορία και θα είναι έτοιμο να διανεμηθεί στις χώρες.

"Μεγάλο εγχείρημα. Θα το δούμε στη λεπτομέρεια"

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει ο γενικός σχεδιασμός, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «είναι μεγάλο εγχείρημα και μεγάλοι οι αριθμοί και πρέπει να τον δούμε στη λεπτομέρεια».

Όπως πρόσθεσε με τη συμβολή της Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας "θα αναλυθεί το κάθε σημείο του πλάνου, δηλαδή από την ώρα που θα παραληφθεί το εμβόλιο, που θα αποθηκευτεί και που θα διανεμηθεί", ωστόσο, σημείωσε πως "ο γενικός σχεδιασμός είναι ολοκληρωμένος».

Σε ερώτηση ποιες ομάδες θα κληθούν πρώτες να εμβολιαστούν, είπε ότι θα ισχύσει ό,τι ισχύει και στην περίπτωση του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου συμμετέχει ως κράτος μέλος και στις τέσσερις συμφωνίες, που υπογράφηκαν μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ήδη υποβάλει τις ποσότητες που του αναλογούν στην κάθε περίπτωση, δηλαδή 600.000 από την AstraZeneca, 200.000 από την Johnson&Johnson και 200.000 από την Pfizer/BioNTech.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals δεν έχει ζητήσει ακόμα από τα κράτη να υποβάλουν παραγγελίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
Τα γραπτά μηνύματα είναι άγνωστο εάν στο τέλος του μήνα θα καταργηθούν

Με το σταγονόμετρο η άρση του lockdown

Ετοιμάζεται το πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων από τον Φεβρουάριο με την προϋπόθεση να συνεχισθεί η ημερήσια επιδημιολογική ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ