ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατέρχονται σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι ιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Αυτούσια η ανακοίνωση

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 20 Ιουνίου 2024 κατέρχονται όλοι οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών ΠΑΣΥΔΥ και της ΠΑΣΥΚΙ, η διαβούλευση που είχαν στις 7 Ιουνίου με τον πρόεδρο του ΟΚΥπΥ αναφορικά με τα δεδουλευμένα των γιατρών κατέληξε σε αδιέξοδο «με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοτικής πλευράς». Στην απεργία θα συμμετέχουν όλοι οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων, με περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων στις 2 και 3 Ιουλίου. «Κατά τη διάρκεια των μέτρων θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας», αναφέρεται καταληκτικά η ανακοίνωση. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Στις 7 Ιουνίου 2024, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του ΟΚΥπΥ με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών των δύο πλευρών για καταβολή των δεδουλευμένων των ιατρών που απορρέουν από τη συμφωνία περί κινήτρων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συντεχνιών μας με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης του Οργανισμού. Η διαβούλευση δυστυχώς κατέληξε σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοτικής πλευράς. Η προαναφερθείσα συνάντηση και κατάληξη αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της διαχρονικά απαξιωτικής και προσβλητικής στάσης των διοικούντων του ΟΚΥπΥ έναντι των εργαζομένων, αποσπασμένων δημόσιων υπαλλήλων και υπαλλήλων με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ.

Ως εκ τούτου, προς διεκδίκηση των δεδουλευμένων των μελών μας, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν όπως προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 20 Ιουνίου 2024 στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων, με περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων στις 2 και 3 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια των μέτρων θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Σε αναβρασμό οι νοσηλευτές, δεν τα βρήκαν με τον ΟΚΥπΥ

Σε κλιμακούμενες πλέον ενέργειες διεκδίκησης του αιτήματος τους για περαιτέρω στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων οδεύουν οι νοσηλευτές ύστερα από το αδιέξοδο που προέκυψε στην συνάντηση με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) την Δευτέρα το μεσημέρι, όπου δεν τους δόθηκαν λύσεις για το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν.

«Θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες μας, επιφυλασσόμαστε αν θα είναι απεργία ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ Σάββας Ιακώβου.

Ο ΟΚΥπΥ είχε υποβάλλει στους νοσηλευτές επιστολή με πρόταση επτά σημείων με στόχο την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης που παρουσιάζεται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Δυστυχώς στην συνάντηση, δεν ήταν σε γόνιμη βάση η συζήτηση γι αυτό το θέμα. Δεν μας δόθηκαν λύσεις ώστε να μας ικανοποιούν. Το κλίμα δεν ήταν πολύ καλό, είχαμε συγκρούσεις», είπε ο κ. Ιακώβου.

Εμείς πιστεύαμε κι είχαμε την εντύπωση, συνέχισε, ότι η πρόταση με τα επτά σημεία του ΟΚΥπΥ θα προωθείτο στο ΔΣ του Οργανισμού για έγκριση αλλά δυστυχώς δεν έγινε.

Όπως ανέφερε, προτάθηκε από τον ΟΚΥπΥ η πρόσληψη μόνο 15 νοσηλευτών, γεγονός που δεν βοηθά και η υποστελέχωση παραμένει.

Το θέμα που έκλεισε, είπε ο κ. Ιακώβου, ήταν μόνο για τους φροντιστές για τους οποίους θα γίνει προκήρυξη θέσεων.

«Οι λύσεις που προτείναμε για να μπορεί το προσωπικό να εργάζεται με ασφάλεια δεν εισακούστηκαν. Δεν ρυθμίζεται η στελέχωση με κάποια νομοθεσία», πρόσθεσε.

Περαιτέρω, ο ΟΚΥπΥ υποσχέθηκε ότι το προσωπικό θα πάρει τις καλοκαιρινές του άδειες γεγονός για το οποίο οι νοσηλευτές έχουν την θέση ότι με την υποστελέχωση αυτό φαντάζει αδύνατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση