ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλειστό και σήμερα Σάββατο το ΓΝ Πάφου

Τα απεικονιστικά και κλινικά εργαστήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο προστασίας από τον κορωνοϊό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Kλειστό παραμένει και σήμερα Σάββατο το ΓΝ Πάφου, ενώ σε αναστολή και για σήμερα βρίσκεται η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, με ειδικές όμως διευθετήσεις για αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία.

Επίσης έχει ανασταλεί η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων, τα προγραμματισμένα και επείγοντα, καθώς επίσης και όλων των χειρουργικών επεμβάσεων και οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στον Ιδιωτικό τομέα (Ευαγγελισμό και Κυανού Σταυρό κατόπιν συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας με τα αναφερόμενα Νοσηλευτήρια).

Εξαίρεση αποτελούν επίσης, τα αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία, όπου θα γίνει ειδική διευθέτηση για εξυπηρέτηση τους, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. Οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες κλινικές.

Στην Πάφο τα απεικονιστικά και κλινικά εργαστήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο προστασίας από τον κορωνοϊό. Ακόμη, οι Τράπεζες Αίματος θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα για ανάγκες αίματος, όπως και προηγουμένως. Χθες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας συνεχίστηκε η λήψη δειγμάτων των επαγγελματιών υγείας του ΓΝ Πάφου, αλλά και του ασθενών της Μονάδας Αιμοκάθαρσης μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που εντοπίστηκε σε νοσηλεύτρια της Μονάδας. Η λήψη δειγμάτων θα συνεχιστεί και σήμερα.

Στο μεταξύ στην Πάφο εντοπίστηκαν τέσσερα από τα οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε χτες το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, πρόκειται για τρεις επαγγελματίες υγείας στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου και συγκεκριμένα για ιατρό του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου και δύο νοσηλεύτριες, μια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και μία νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων.

Επίσης νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι και ιατρός Ιδιωτικού Νοσοκομείου στην Πάφο. Τα τέσσερα άτομα, εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των νέων κρουσμάτων στην Πάφο και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
Συγκεκριμένα στο κρατικό νοσηλευτήριο Πάφου μέχρι στιγμής έχουν διαγνωσθεί ως επιβεβαιωμένα κρούσματα 19 επαγγελματίες υγείας.

Σημειώνεται πως επιβεβαιωμένο κρούσματα εντοπίστηκε και σε 2ο Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Πάφου. Πρόκειται για το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μετά την ενημέρωση του επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Νοσοκομείο τους από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, με αποφασιστικότητα έχουν προχωρήσει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου τους στο ελάχιστο και στα άκρως απαραίτητα δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην Επαρχία, κυρίως με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ακόμη ένα ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Σήμερα επαναλειτουργεί κανονικά και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο “Ίασις” μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του ιδιωτικού νοσοκομείου, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε ιατρό συνεργάτη του Νοσοκομείου, λήφθηκαν σε μηδενικό χρόνο όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας όλου του προσωπικού και των νοσηλευόμενων ασθενών.

Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του προσωπικού έδωσαν αμέσως δείγμα για αναλύσεις και η Διεύθυνση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι για όλους αρνητικά για τον ιό COVID-19

Tέλος στό σπίτι τους επέστρεψαν χτες ο οδηγός ταξί και η σύζυγος του μετά την αποθεραπεία τους από τον κορωνοιό .

Συγκεκριμένα, εξιτήριο πήραν χτες οι δύο ασθενείς από την Πάφο που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πρόκειται για τον οδηγό ταξί και τη σύζυγο του που ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Οι δύο τους (ο κ. Αντώνης και η κ. Αφρούλα) πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στην Πάφο στο σπίτι τους στέλνοντας μηνύματα ελπίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση