ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κορωνοϊός: Γιατί αποσύρεται το εμβόλιο AstraZeneca

Η φαρμακευτική εταιρεία είχε ήδη ανακαλέσει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο

Money Review

Στην απόσυρση του εμβολίου της κατά της Covid-19 προχωρά η AstraZeneca σε όλο τον κόσμο, καθώς όπως λέει, υπάρχουν πλέον αρκετά νέα εμβόλια, τα οποία στοχεύουν σε νέες μεταλλάξεις του ιού.

Η φαρμακευτική εταιρεία είχε ήδη ανακαλέσει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο δεν είναι πλέον εγκεκριμένο για χρήση.

Σε δήλωσή της, η AstraZeneca αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπάρχουν πλέον αρκετά νεότερα εμβόλια, που έχουν προσαρμοστεί για να στοχεύουν στις παραλλαγές της Covid-19. Αυτό είχε οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον.

«Σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς, πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν μόνο τον πρώτο χρόνο χρήσης και πάνω από 3 δισεκατομμύρια δόσεις παρασχέθηκαν παγκοσμίως», ανέφερε η δήλωση.

«Οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρούνται ευρέως ως κρίσιμο συστατικό για τον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση