ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπρος: Σε αυτούς τους χώρους χρειάζεσαι rapid test

Ποιοι πρέπει να κάνουν rapid test

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου συνέβαλε στο να παρθούν αποφάσεις για χαλαρώσεις και να μπούμε ξανά σε μια κανονικότητα.

Από εκεί που το safepass βρισκόταν στην καθημερινότητα όλων μας, οι νέες χαλαρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου, επέτρεψαν στο κοινό να κινείται πιο ελεύθερα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται η προσκόμιση Rapid test.

Συγκεκριμένα:

-Για επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτηρίων, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, ιατρεία, κέντρα αποκατάστασης και κέντρα φιλοξενίας, θα απαιτείται η προσκόμιση Rapid test ισχύος 48 ωρών ή PCR ισχύος 72 ωρών για άτομα που δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και καμία υποχρέωση για τα άτομα που κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

- Για επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ισχύος 24 ωρών (1 άτομο ανά επίσκεψη).

-Επίδειξη Safe Pass από εργαζόμενους σε νοσηλευτήρια, ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ευπαθών ομάδων.

Για άτομα που δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, απαιτείται η προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης (Rapid test) ισχύος 48 ωρών ή PCR ισχύος 72 ωρών .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση