ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυριακίδου: Τέλος στις διακρίσεις κατά ατόμων με ιστορικό καρκίνου

Τι ανέφερε η Επίτροπος Υγείας ενόψει της επίσκεψής της στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

«Ακόμη και σήμερα, παρά την τεράστια πρόοδο της ιατρικής τα άτομα με ιστορικό καρκίνου αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και διακρίσεις», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ενόψει της επίσκεψής της στην Κύπρο στις 7 και 8 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων στην «Πορεία με τις ροζ φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου, η οποία φέτος τελεί υπό την αιγίδα της.

Η κ. Κυριακίδου κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην πορεία το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, για «να ενωθείτε μαζί μας, να περπατήσουμε και να διεκδικήσουμε το Δικαίωμα στη λήθη για όλους τους καρκινοπαθείς».

«Με απόλυτη αποφασιστικότητα και αισιοδοξία δρομολογούμε μια ενιαία διαδικασία σε επίπεδο ΕΕ για την ισότιμη πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα για άτομα με ιστορικό καρκίνου, σε όλα τα κράτη μέλη, όπως δεσμευτήκαμε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου» πρόσθεσε.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η Επίτροπος θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας στο ξενοδοχείο St Raphael’s στη Λεμεσό, με τίτλο “COVID-19: η πορεία μετά την πανδημία”, προσκεκλημένη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Στη συνέχεια η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση