ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:49
 

Δύο ακόμη νεκροί και 8 νέα κρούσματα

Mε διάγγελμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαγόρευσε τις άσκοπες μετακινήσεις κάτι το οποίο θα ξεκινήσει από σήμερα.

Newsroom K

Σήμερα στη μάχη με την πανδημία δυστυχώς χάσαμε ακόμα δύο συνανθρώπους μας που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Λεμεσού και Λευκωσίας αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για ένα άτομο 63 ετών Βρετανό υπήκοο μόνιμο κάτοικο Κύπρου, με υποκείμενα νοσήματα, και ένα άτομο 58 ετών Κύπριο υπήκοο με ελεύθερο ιστορικό.

Η πιστή υπακοή στα μέτρα της Κυβέρνησης δεν είναι πλέον μονόδρομος αφού μετράμε τον τρίτο νεκρό από τον ιό. 

Οι εξελίξεις τις ημέρας:

22:00 - Είχε έμφραγμα στην εντατική ο πιλότος

21:47 -  «Καθαρός» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον κορωνοϊό

Όπως πληροφορούμαστε όλα τα δείγματα από όσους έχουν ληφθεί στο προεδρικό είναι αρνητικά.

21:10 - «Έπεσε» το σύστημα sms λόγω χιλιάδων μηνυμάτων

20:36 - Παρατείνονται για 72 ώρες τα μέτρα στα δημόσια νοσηλευτήρια

20:10 - Λήφθηκαν περίπου 130 δείγματα στο ΓΝ Λάρνακας

19:50 - Νέο διάταγμα Υπ. Υγείας - Τι θα ισχύει για διαζευγμένους και ΑμεΑ

19:01 -  Πρόεδρος: Tο επόμενο βήμα θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς εξαιρέσεις

18:38 - Υπ. Υγείας: Η επιλογή είναι μεταξύ ζωής και θανάτου

18:10 - 2 νέοι θάνατοι και 8 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

- Τρία άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών.
- Δύο άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.
- Τρία άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των οκτώ περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 124 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 65 ήταν επαφές.

Τέσσερα άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και δύο στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Αρκετοί πιθανόν θα χρειαστεί να διασωληνωθούν στο μέλλον. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 19 άτομα, τρία εκ των οποίων στη ΜΕΘ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο.

Όπως καταλαβαίνετε η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας έχει πλέον περάσει στην επόμενη φάση. Αντιμετωπίζουμε πιο σοβαρά περιστατικά. Ελπίζαμε ότι δεν θα συμβεί, αλλά συνέβη. Το κυρίως πρόβλημα είναι οι σοβαρές πνευμονίες. Η μεγάλη μάχη δίνεται πλέον καθημερινά στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και τα υποστηρικτικά τμήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε στιγμή όμως, όπως και στις άλλες χώρες του κόσμου, ότι χρειαζόμαστε χρόνο, για να ετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα.

Αυτή τη στιγμή, πέραν του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, λειτουργούν θάλαμοι διαλογής ύποπτων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ταυτόχρονα, έχουν εκκενωθεί επιπλέον θάλαμοι στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, οι οποίοι αναμένεται να υποδεχθούν, μετά την εκπαίδευση του προσωπικού, είτε επιπλέον περιστατικά για διαλογή είτε επιβεβαιωμένα περιστατικά, κυρίως σοβαρές πνευμονίες, τα οποία χρειάζονται ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν παγκύπρια διαθέσιμες 32 κλίνες σε ΜΕΘ για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19. Δυνητικά υπάρχει η δυνατότητα οι κλίνες αυτές να αυξηθούν σταδιακά σε 125 με την προσθήκη 89 επιπλέον κλινών στην Λευκωσία και 4 στην Λεμεσό.

Όπως καταλαβαίνετε, κάθε μέρα που κερδίζουμε έχει σημασία. Εκφράζοντας την αγωνία όλου του προσωπικού των νοσοκομείων μας, σας εκλιπαρούμε να μείνουμε σπίτι. Να μας δώσετε την ευκαιρία να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι.

17:58 - ΟΑΥ: Απαγορεύεται η αλλαγή γιατρού στο ΓεΣΥ

17:00 - Η διαδικασία εξέτασης αν παρουσιάσουμε συμπτώματα

16:18 - Μιχαηλίδης: Αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε και το τελευταίο διάταγμα

15:29 - Διευκρινίσεις για το διάταγμα με τις μετακινήσεις

15:04 - Τα 2 έγγραφα και το SMS για τις μετακινήσεις

15:03 - Κορωνοϊός: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση 4 ατόμων

14:50 - Γυναίκα με κορωνοϊό διακομίσθηκε στο ΓΝ Αμμοχώστου

14:17 - Μητρόπολη Λεμεσού: Άλλαξε την ώρα του εσπερινού για να προλάβει τα νέα μετρά

13:47 - Αρνητικά μέχρι στιγμής τα τεστ στους ασθενείς της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου

13:27 - Κατεχόμενα: Στην φυλακή όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας

13:22 - Διαβεβαίωση Βρετανικών Βάσεων ότι θα εφαρμόσουν τα νέα μέτρα

13:08 - Η ανακοίνωση για το τεστ από το American Medical Center 

Το American Medical Center μέσω ανακοίνωσης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ενημερώνει για την έναρξη ανιχνευτικών εξετάσεων για τον ιό COVID-19. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η μέθοδος γίνεται με μοριακή διαδικασία σε πραγματικό χρόνο PCR και είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας. Τηλέφωνο επικοινωνίας στο 22476777 για περισσότερες πληροφορίες.

12:55 - Κύπριος που ζει στην Βρετανία: «Δεν τολμώ να βγω έξω»

12:44 - 17 ασθενείς κρούσματα κορωνοϊού νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

12:35 

12:29 - Ένωση Συντακτών: Απρόσκοπτη λειτουργία ΜΜΕ, ελεύθερη διακίνηση δημοσιογράφων

12:23 - Αρκετοί νοσηλευτές του ΓΝ Πάφου σε περιορισμό

12:08 - Χαιρετίζει τα μέτρα της κυβέρνησης ο ΠΙΣ

11:52 - Τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ με αρχηγούς των κομμάτων

11:44 - Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, σήμερα, 24 Μαρτίου, στις 15:00, στο Προεδρικό Μέγαρο (αίθουσα εκδηλώσεων), με θέμα «Πώς θα εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

11:43 - Το πρώτο σχόλιο Κληρίδη για τα νέα μετρά

11:37 - Τα έντυπα για τις μετακινήσεις ετοιμάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και θα παρουσιαστούν στη συνέντευξη τύπου του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, το Υπουργείο του οποίου είναι αρμόδιο για την εφαρμογή τους. Τα έντυπα θα είναι έτοιμα για προμήθεια και χρήση από τους πολίτες μετά το μεσημέρι.

11:32 - Υποβλήθηκε σε εξέταση για κορωνοϊό όλο το Προεδρικό

11:16 - Περιορισμένα να εργαστήρια που θα κάνουν την εξέταση για κορωνοϊό

11:08

11:07 - Υπ. Υγείας: Με φειδώ η προμήθεια φαρμάκων από πολίτες

10:47 - Σε λειτουργία τα Ιατρεία Γρίπης

10:44 - Πέραν των δύο χιλ. ελέγχων από την Αστυνομία για μέτρα κορωνοϊού

10:31 - Με κρούσμα κορωνοϊού ήρθαν σε επαφή γιατροί και νοσηλευτές του ΓΝ Λάρνακας

10:13 - Υπουργείο Υγείας: Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης που διενεργήθηκαν στους δρ Πανά και Νικολόπουλο είναι αρνητικά

09:57 - ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σε 14ημερο περιορισμό οι νέοι ειρηνευτές

09:41 - Τηλεδιάσκεψη για το ποδόσφαιρο στις 16:00

09:22 - Κλείνει τα ΚΕΠ της ΑΗΚ μέχρι τις 16 Απριλίου

08:48 - Μεταφορά μέλους του πληρώματος του «Costa Diadema» στο ΓΝ Λεμεσού

07:26 - ΟΚΥπΥ: Νέα μέτρα στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας

07:03 - Κλειστό το ΓΝ Πάφου

Κλειστό θα παραμείνει και την Τρίτη το ΓΝ Πάφου, σε συνέχεια του Διατάγματος του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 19 Μαρτίου 2020. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πάφου λειτουργεί από την Δευτέρα με προσωπικό ασφαλείας για τις επόμενες 48 ώρες και θα εξυπηρετεί περιστατικά που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ιδιωτικός τομέας, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία ασθενοφόρων και το ΚΕΚΑ.

Στο μεταξύ, τρία άτομα που συνδέονται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αποτελούν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τα 21 νέα που ανακοίνωσε χτες το απόγευμα σε διάσκεψη τύπου το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το ΓΝ Πάφου πρόκειται για ιατρό της πνευμολογικής κλινικής του κρατικού νοσηλευτηρίου, μία νοσηλεύτρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και μια καθαρίστρια.

Εξάλλου σε αυτοπεριορισμό για περίοδο 14 ημερών με βάση το πρωτόκολλο, θα παραμείνει ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου ενώ χτες έλαβε το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον κορωνοιό το οποίο είναι αρνητικό. Το αποτέλεσμα ικανοποίησε πολλούς, ακόμη και ανάμεσα στην δημοσιογραφική οικογένεια, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργίου. Κατόπιν τούτου, την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου ανέθεσε στον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού Χρήστος Νικολάου.

Στο μεταξύ, 36 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στην Πάφο μέχρι στιγμής με την πλειοψηφία τους να σχετίζονται με το ΓΝ Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Νοσοκομείο Πάφου, 22 περιστατικά, αφορούν επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου, 4 ασθενείς του Νοσοκομείου εκ των οποίων ο ένας έχει αποβιώσει το Σάββατο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου νοσηλευόταν. Εντοπίστηκαν επίσης θετικές 2 καθαρίστριες και 4 τέσσερα συγγενικά πρόσωπα εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Εκτός του κρατικού νοσηλευτηρίου ήταν τα 4 από τα 36 περιστατικά. Τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούσαν γιατρούς στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία “ ΙΑΣΙΣ” και “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” και τα άλλα δύο τον οδηγό ταξί και την σύζυγο του που και οι δύο τους έχουν αποθεραπευτεί και επιστρέψει σπίτι τους.

Ακόμη, τέσσερις νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μεταφέρονται σήμερα Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για την ενίσχυση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου. Σε σχετικές διευθετήσεις έχει προχωρήσει και ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για την προσωρινή στέγαση των τεσσάρων νοσηλευτών και νοσηλευτριών. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας , απευθύνει έκκληση εκ νέου να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«"......έκλεισε τέσσερα οδοφράγματα για να τινάξει στο αέρα την επανεκλογή του Ακιντζι στη βόρεια δημοκρατία, ...»
ΑΚΑ  |  10:45

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«"......έκλεισε τέσσερα οδοφράγματα για να τινάξει στο αέρα την επανεκλογή του Ακιντζι στη βόρεια δημοκρατία, ...»
ΑΚΑ  |  10:42

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«"......έκλεισε τέσσερα οδοφράγματα για να τινάξει στο αέρα την επανεκλογή του Ακιντζι στη βόρεια δημοκρατία, ...»
ΑΚΑ  |  10:42

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«"......έκλεισε τέσσερα οδοφράγματα για να τινάξει στο αέρα την επανεκλογή του Ακιντζι στη βόρεια δημοκρατία, ...»
ΑΚΑ  |  10:42

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου.

Live: 30 νέα κρούσματα

9 άτομα έχασαν μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν στα 426
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
X