ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

6 νέα κρούσματα σε 2,467 δειγματοληψίες

Τα κρούσματα στις ελεύθερες περιοχές ανήλθαν στα 810 ενώ οι νεκροί στους 14

Newsroom K

Τα κρούσματα στις ελεύθερες περιοχές έφτασαν στα 810 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις) μετά την ανακοίνωση ακόμη 6 από την επιδιομολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 19, εκ των οποίων οι 14 (δέκα άντρες και τέσσερις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη) αποδίδονται στη νόσο COVID-19.

Οι εξελίξεις της ημέρας: 

20:18 - 116 Κύπριοι επαναπατρίστηκαν με πτήση από την Βρετανία 

Εκατόν δεκαέξι συμπατριώτες μας έφτασαν σήμερα στην Κύπρο με προγραμματισμένη πτήση επαναπατρισμού από το Birmingham της Βρετανίας.

Το αεροσκάφος της Aegean έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν τις 18:30, μεταφέροντας Κύπριους οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Και οι 116 μεταφέρθηκαν σε χώρους απομόνωσης, όπου και θα παραμείνουν υπό περιορισμό για τις επόμενες 14 ημέρες και θα υποβληθούν σε εξετάσεις κορωνοϊού.

Άλλη μια πτήση από Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Heathrow αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ στις 20:50 στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας επίσης 116 άτομα.

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 2:00μμ έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας πτήση της Aegean από το Ηράκλειο Κρήτης μεταφέροντας 94 συμπατριώτες μας.

20:14 - Ακόμη δύο ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αναφοράς

19:09 - 100 καταγγελίες για διακίνηση πεζών και οχημάτων 

Σε 10.573 ελέγχους για μετακινήσεις πεζών και οχημάτων προέβη παγκύπρια η Αστυνομία, το Σάββατο μεταξύ 6:00πμ και 18:00, ενώ προχώρησε και σε 100 καταγγελίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά το ίδιο διάστημα έγιναν επίσης 934 έλεγχοι υποστατικών παγκύπρια ενώ έγιναν δύο καταγγελίες.

18:37 - Κατεχόμενα: Όγδοη ημέρα χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα 

Κανένα θετικό κρούσμα δεν εντοπίστηκε ούτε και σήμερα, όγδοη συνεχόμενη ημέρα στα κατεχόμενα με τον «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί να δηλώνει ότι διεξήχθησαν 324 διαγνωστικοί έλεγχοι το τελευταίο 24ωρο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σήμερα ακόμα 5 άτομα πήραν εξιτήριο. Τα τεστ που έγιναν αφορούσαν άτομα που εργάζονται στα «κρατικά» νοσοκομεία Λευκωσίας, Αμμοχώστου, Κερύνειας, μια πολυκλινική, σταθμούς βενζίνης σε Αμμόχωστο και Μόρφου, σε ξενοδοχείο καραντίνα και στα «δημαρχεία» Αμμοχώστου και Τρικώμου.

Ο κ. Πιλλί είπε ότι η πορεία των αποτελεσμάτων είναι πολύ καλή και κάλεσε τα άτομα άνω των 55 ετών που ανήκουν στις ομάδες κινδύνου για τον κορωνοϊό να μην βγαίνουν από το σπίτι και όσοι πρέπει να βγουν να θυμούνται ότι η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική.

Από την Παρασκευή, 17 Απριλίου, ο αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα παραμένει στα 108.

18:00 -  Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

• Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1,407 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με 1 θετικό αποτέλεσμα,
• Από σύνολο 275 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 3 περιστατικά ήταν θετικά,
• Από σύνολο 299 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα,
• Από 127 δείγματα που λήφθηκαν από άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα,
• Από σύνολο 298 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα, και
• Από σύνολο 61 εργαστηριακών εξετάσεων εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 14,960 εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο μειωμένος αριθμός των νέων κρουσμάτων προστίθεται στα πολύ καλά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών. Η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε μπροστά μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Εάν συνεχιστούν αυτά τα αποτελέσματα, τις επόμενες μέρες, θα μπορέσει η πολιτεία να ενεργοποιήσει το πλάνο για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Σας ευχαριστούμε ξανά. Αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε την προσπάθεια και είμαστε βέβαιοι ότι με τέτοιες επιδόσεις η Κύπρος θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία κατά τρόπο υποδειγματικό.

Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ

Παγκόσμια, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 2,850 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν τις 200,000. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι νοσοκομειακοί θάνατοι ξεπέρασαν πριν από λίγο τις 20,000. Την ίδια ώρα 815,000 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 15 άτομα, δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Δόθηκαν επίσης δύο εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά τέσσερεις ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τέσσερεις ασθενείς στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας με συμμετοχή διεθνών ηγετών, επιχειρηματιών και οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη και ο Ερυθρός Σταυρός. Όπως ανακοίνωσε ο Επικεφαλής του ΠΟΥ, στόχος αυτής της ιστορικής πρωτοβουλίας είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης αποτελεσματικών εμβολίων, διαγνωστικών εξετάσεων και φαρμάκων για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς και ο ίσος καταμερισμός αυτών των εργαλείων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πανδημία αυτή έχει αναδείξει με πολύ σημαντικό τρόπο την ανάγκη της αλληλεγγύης τόσο μεταξύ των λαών όσο και μεταξύ των ανθρώπων. Ειδικά στην πατρίδα μας, η πιστή εφαρμογή των μέτρων, το ότι μείναμε σπίτι, είναι μια ξεκάθαρη έκφραση αλληλεγγύης και σεβασμού προς τις ευπαθείς ομάδες που τις προστατεύσαμε και σε αυτούς που με κόπο εξάντληση και ρίσκο ζωής μάχονται καθημερινά τον αόρατο εχθρό.

Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, να σώζουμε ζωές, να προστατεύουμε το μέλλον της πατρίδας μας.

16:55 - 94 Κύπριοι επαναπατρίστηκαν με πτήση από την Ελλάδα

Συνεχίζονται και σήμερα οι πτήσεις επαναπατρισμού Κυπρίων που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας έφτασε λίγο μετά τις 14:00 πτήση της Aegean από το Ηράκλειο Κρήτης μεταφέροντας 94 άτομα.

Αργότερα σήμερα αναμένονται άλλες δυο πτήσεις από το Ηνωμένο βασίλειο.

Η μία αναμένεται θα φθάσει από το Μπέρμιγχαμ στις 18:50 και η άλλη από το Λονδίνο στις 20:50.

16:54 - Στατιστικά COVID-19 στην Κύπρο: Μείωση ασθενών στις ΜΕΘ

15:15 - Κατεχόμενα: Ανοίγουν χώροι του κατασκευαστικού τομέα

14:49 - ΓΝ Λεμεσού: Δυο ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη ΜΕΘ

13:33 - Infographic: Tα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν μέχρι στιγμής στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας 

12:41 - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για επιχειρήσεις με κρούσματα

11:27 - Νοσοκομείο Αναφοράς: Συνολικά 15 ασθενείς με κορωνοϊό

11:16 - Διευκρινίσεις ΟΚΥπΥ για την λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων

10:25 - 152 επαγγελματίες υγείας ζητούν από τον Πρόεδρο να ανοίξουν οι Εκκλησίες

10:20 - Διάταγμα διακίνησης - Η πόλη με τις περισσότερες καταγγελίες

09:53 - ΓΝ Πάφου: 47 ασθενείς έχει δεχτεί η κλινική για covid-19 μέχρι σήμερα

09:27 - Παράνομες συναθροίσεις αλλοδαπών στο κέντρο της Λάρνακας

08:37 - Τρεις πτήσεις επαναπατρισμού σήμερα στη Λάρνακα

08:32 - Η μάχη των επαγγελματιών υγείας: Οδοιπορικό στη ΜΕΘ Λευκωσίας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση