ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανάσταση με μειωμένα κρούσματα και ελπίδα

Μόλις 11 κρούσματα ανακοίνωσε το Μεγάλο Σάββατο το υπουργείο Υγείας ενώ ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 761

Newsroom K

Άλλα 11 κρούσματα από σύνολο 3,209 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε το υπουργείου Υγεία το Μεγάλο Σάββατο, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 761, συμπεριλαμβανομένων και των δέκα των βρετανικών βάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1,391 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς να προκύψει θετικό αποτέλεσμα.

Οι εξελίξεις της ημέρας: 

19:55 - 18 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

19:50 - Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη του ΓΝ Πάφου

19:40 - Κανένα θετικό κρούσμα στα κατεχόμενα το Σάββατο

18:20 - Πρόστιμο στον Δήμαρχο της Αραδίππου που πήγε να κοινωνήσει (βίντεο)

18:10 - Απάτη εμπορίας ιατρικού εξοπλισμού και προϊόντων Υγείας

18:02 - Ακιντζί: Θα βγούμε από τη δύσκολη περίοδο συνεργαζόμενοι με αλληλεγγύη

18:00 - Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τα νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 11 από σύνολο 3,209 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Αναλυτικά, τα νέα κρούσματα προέκυψαν ως εξής:

• Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1,391 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς να προκύψει θετικό αποτέλεσμα,
• Από σύνολο 640 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα,
• Από σύνολο 181 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα,
• Από σύνολο 526 εργαστηριακών διαγνώσεων των ατόμων που επέστρεψαν από το εξωτερικό, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα,
• Από σύνολο 87 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα, και
• Από 384 δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομο που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Ο ΟΚΥπΥ προβαίνει ήδη στις ενδεικνυόμενες ενέργειες για απολύμανση του χώρου.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 7,890 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 17 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όλοι οι ασθενείς είναι σε καλή κλινική κατάστασης. Δόθηκαν επίσης δύο εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά εννέα ασθενείς, τρεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα τέσσερεις ασθενείς, τρεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι για την ώρα κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

16:52 - ΓΝ Πάφου: Τρεις ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τον Θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών

16:05 - Ευχαριστίες οργανωμένων ασθενών για προσφορά εθελοντών κατά της νόσου

15:50 - Infographics: Νέα στοιχεία για την πορεία του ιού στην Κύπρο

15:07 - Μητρόπολη Πάφου: Δωρεά ψηφιακού ακτινοσκοπικού μηχανήματος στο ΓΝ Πάφου

14:16 - Νοσοκομείο Λεμεσού: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας των διασωληνωμένων

13:44 - Συνολικά 19 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

12:50 - Αρνητική στο πρώτο τεστ θετική στο δεύτερο η υπάλληλος του ταχυδρομείου

12:21: Οι πόλεις με τις περισσότερες καταγγελίες και ελέγχους

11:35 - ΓΝ Λάρνακας: 6 άτομα υπό διερεύνηση

Συνολικά έξι άτομα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Τα έξι άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δεν υπάρχει κανένα άτομο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ από χθες άρχισε να λειτουργεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας αναλυτής PCR για ταχεία ανίχνευση του γονιδιόματος του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας «η εξέταση αυτή θα γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις και θα αφορά εσωτερικούς ασθενείς, καθώς και ασθενείς στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών με υψηλή υποψία, που για κάποιους λόγους χρήζουν άμεσης διάγνωσης».

10:50 - Υπ. Υγείας: Επεξεργαζόμαστε το πλάνο σταδιακής άρσης των μέτρων

08:56 - Απολυμαίνεται η κουζίνα στο ΓΝ Πάφου

Ξεκίνησαν σήμερα οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας του Νοσοκομείου Πάφου μετά την ανακοίνωση από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ότι πέντε εργαζόμενοι στην κουζίνα είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, κατόπιν τούτου, ενεργοποιήθηκε σχετικό πρωτόκολλο, και όλοι οι εργαζόμενοι στην κουζίνα τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση ενώ ξεκινά η διαδικασία απολύμανσης του χώρου καθώς και ιχνηλάτηση των επαφών. Λόγω του ότι η κουζίνα του Νοσοκομείου έκλεισε, έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ το έκτο πρόσωπο που εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό αφορά επαγγελματία υγείας επίσης του ΓΝ Πάφου ο οποίος ήταν σε υποχρεωτική απομόνωση τις τελευταίες 14 ημέρες , γιατί ήρθε, όπως αναφέρεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό. Σημειώνεται πως οι έξι εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τον επαναληπτικό έλεγχο. Από τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς υποβλήθηκαν σε επαναληπτικό έλεγχο 472 επαγγελματίες υγείας.

Εξάλλου στο Θάλαμο ύποπτων περιστατικών Covid-19 , συνεχίζουν να νοσηλεύονται 9 ασθενείς, 5 άνδρες, ηλικίας 40 μέχρι 77 και 4 γυναίκες ηλικίας 53 μέχρι 83, σε αναμονή των αποτελεσμάτων της εξέτασης τους από το Ινστιτούτο Γενετικής.

08:22 - Κρούσμα στην Αλφαμέγα Ακρόπολης

Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ενημερώθηκαν χθες βράδυ από το Υπουργείο Υγείας για τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο υποκατάστημα της Ακρόπολης, και τα μέλη του προσωπικού του συγκεκριμένου τμήματος τέθηκαν σε κατ`οίκον περιορισμό ενώ ο χώρος απολυμάνθηκε.

Ανακοίνωση των Υπεραγορών Αλφαμέγα αναφέρει ότι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό τα μέλη του προσωπικού του συγκεκριμένου τμήματος, τα οποία θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Ακολούθως, ο χώρος απολυμάνθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο και το τμήμα επαναλειτουργεί κανονικά από σήμερα με νέο προσωπικό. Παρά την έγκριση του υπουργείου για συνέχιση της λειτουργίας της υπεραγοράς, οι Υπεραγορές Αλφαμέγα θεωρούν, αναφέρει η ανακοίνωση, "καθήκον να ενημερώσει, το κοινό για αυτήν την εξέλιξη."

Ιεραρχώντας ως κορυφαία προτεραιότητα την προστασία του προσωπικού και των πελατών τους καθώς και τη δημόσια υγεία, με δική τους πρωτοβουλία, σημειώνουν οι Υπεραγορές Αλφαμέγα υπέβαλαν το προσωπικό τους σε διαγνωστικές εξετάσεις και ο εντοπισμός του κρούσματος προέκυψε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Σε όλες τις Υπεραγορές Αλφαμέγα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρούνται όλοι οι ενδεδειγμένοι κανόνες υγιεινής, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και καθαρισμοί από εξειδικευμένα συνεργεία, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Τέλος οι Υπεραγορές Αλφαμέγα εκφράζουν για άλλη μια φορά θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό των υπεραγορών για την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών.

Ανακοίνωση Υπ. Υγείας για επιχειρήσεις με κρούσματα

Βάσει του Διατάγματος που θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για την παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020, σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (COVID-19), εντός 24 ωρών, για σκοπούς δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τις σχετικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησης και/ή της υπηρεσίας του δημόσιου και/ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και/ή της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας και/ή της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό για τα ακόλουθα:

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 17/04/2020, εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα στα πιο κάτω, που αφορούν στο πιο κάτω υποστατικό:

- Ταχυδρομείο Γεροσκήπου

Το εν λόγω υποστατικό θα μπορεί να επανέλθει σε λειτουργία εφόσον τηρηθούν πιστά οι οδηγίες των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, και εφαρμοστούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα με βάση τα σχετικά Διατάγματα.

Επίσης, σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, εντοπίστηκε κρούσμα της νόσου COVID-19, στο υποκατάστημα ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ακρόπολης. Η διεύθυνση του υποστατικού ενημερώθηκε ψες για τον εντοπισμό κρούσματος στο εν λόγω υποστατικό και, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προνοούνται στα σχετικά Διατάγματα. Ως εκ τούτου, δόθηκε έγκριση από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και η επιχείρηση επαναλειτούργησε.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν έξι κρούσματα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Το ένα αφορά σε επαγγελματία υγείας που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό τις τελευταίες 14 μέρες. Τα υπόλοιπα πέντε αφορούν σε εργαζόμενους στην κουζίνα του νοσηλευτηρίου. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας προχώρησε από χθες σε απολύμανση του χώρου και του εξοπλισμού του χώρου της κουζίνας και προέβη σε αγορά υπηρεσιών για τη σίτιση των νοσηλευόμενων. Όλοι οι εργαζόμενοι στην κουζίνα τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X