ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:18
 

Λύπη εκφράζει ο υπ. Υγείας για μέτρα ΠΑΣΥΚΙ σε σχέση με υπηρεσίες νευρολογίας

Χαρακτηρίζει «οξύμωρο ότι η ΠΑΣΥΚΙ αποφάσισε να μου αποστείλει επιστολή, καλώντας με σε διάλογο»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Λύπη εκφράζει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου για την απόφαση των μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) να εξουσιοδοτήσουν την ηγεσία τους, ώστε να προβεί σε κλιμακωτά μέτρα στην περίπτωση που το Υπουργείο Υγείας δεν αναιρέσει την απόφασή του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα της Νευρολογίας.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Ιωάννου χαρακτηρίζει «οξύμωρο ότι η ΠΑΣΥΚΙ αποφάσισε να μου αποστείλει επιστολή, καλώντας με σε διάλογο, τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει δύο συναντήσεις τους τελευταίους δύο μήνες με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της ΠΑΣΥΚΙ περιλαμβανομένης, και το θέμα είχε συζητηθεί διεξοδικά για να διαμορφωθεί η τελική πρόταση, υιοθετώντας μάλιστα συγκεκριμένες εισηγήσεις που είχαν υποβληθεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη, πλην της ΠΑΣΥΚΙ».

Εξηγεί πως ο κύριος λόγος που οδήγησε το Υπουργείο Υγείας στην παρούσα προσωρινή ρύθμιση για τη λειτουργία Νευρολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας υπό τη διοικητική εποπτεία του Εκτελεστικού Διευθυντή του Νοσοκομείου, ήταν η αναγκαιότητα για αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα της Νευρολογίας στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Χαρακτηρίζει αδιανόητο εν έτει 2018 η Κύπρος να μην διαθέτει Νευρολογική Κλινική εντός των δημόσιων νοσηλευτηρίων και εξειδικευμένων υπηρεσιών, Μονάδων ή εργαστηρίων, όπως είναι η Μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, τονίζοντας ότι «αυτό οφείλεται πρωτίστως στη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόσληψη Νευρολόγων στο δημόσιο παρά της επανειλημμένες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας και όχι στην απουσία βούλησης από πλευράς του Υπουργείου».

Λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα υπόψη, δεν θα ήταν υπεύθυνο από πλευράς μου να μην αξιοποιήσω την πρόθεση του Πανεπιστημίου Κύπρου να προσφέρει υπηρεσίες στη λειτουργία Νευρολογικής Κλινικής από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Νευρολογίας Γιώργος Χατζηγεωργίου, προσθέτει.

Σημειώνει δε ότι δείχνοντας και την ιδιαίτερη ευαισθησία στα συνδικαλιστικά θέματα που είχαν τεθεί, στην πρόταση διασφαλίζεται η ανέλιξη των υπηρετούντων στις δομές του δημοσίου, αφού προβλέπεται ότι «το Υπουργείο Υγείας θα δρομολογήσει παράλληλα την πλήρωση θέση Διευθυντή Νευρολογίας και θα συνεχίσει τις προσπάθειες πρόσληψης Νευρολόγων», αφού στόχος είναι η επέκταση των παρεχόμενων νευρολογικών υπηρεσιών και στη Λεμεσό, όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Ως εκ τούτου, δεν κατανοώ γιατί αυτή η κίνηση του Υπουργείου ερμηνεύεται από την ΠΑΣΥΚΙ ότι καταστρατηγεί τα εργασιακά κεκτημένα των γιατρών του δημοσίου», σημειώνει ο Υπουργός Υγείας.

Επαναλαμβάνοντας τον σεβασμό του προς το συνδικαλιστικό κίνημα και ότι επιδιώκει συνεργασία, ο κ. Ιωάννου υπογραμμίζει ότι «όμως ως Υπουργός Υγείας, πρωτίστως λογοδοτώ στους Κύπριους ασθενείς και θεωρώ αδιανόητο να στερούνται οι πάσχοντες συμπολίτες μας του δικαιώματος πρόσβασης σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υπό την απειλή μάλιστα λήψης κλιμακωτών μέτρων, όταν όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, ήτοι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και οι άλλες δύο συντεχνίες των κυβερνητικών ιατρών, κατέληξαν στην πρόταση για τη λειτουργία Νευρολογικής Κλινικής υπό τη διοικητική εποπτεία και με τη σύμφωνο γνώμη του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα δικαιώματα του υφιστάμενου προσωπικού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X