ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Μακάρειο Νοσοκομείο: Δεν αρνηθήκαμε την εισαγωγή παιδιού λόγω ΓεΣΥ

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία τοποθετήθηκε για το θέμα του 3χρονου κοριτσιού

Newsroom K

Αναπόφευκτα, οι πρώτες μέρες της εφαρμογής του ΓεΣΥ άρχισαν να «βγάζουν» διάφορα προβλήματα, τα οποία απορρέουν από διάφορους παράγοντες, όπως η άγνοια, η ελλειπής συνεννόηση ή ενημέρωση, εκ μέρους των εμπλεκομένων. Μεγάλο θέμα τις τελευταίες ώρες, αποτελεί η καταγγελία παιδιάτρου 3χρονου κοριτσιού για άρνηση εισαγωγής, από το προσωπικό του Μακάρειου Νοσοκομείου, λόγω ΓεΣΥ, με τη Διεύθυνση του νοσηλευτηρίου να καλείται να δώσει απαντήσεις.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία, απάντησε στην καταγγελία και στην ανησυχία που έχει προκληθεί στο κοινό. Αρχικά, αναφερόμενος στην κατάσταση του παιδιού, είπε ότι η 3χρονη είχε προσβληθεί από μια ιογενή λοίμωξη, η οποία διαγνώστηκε στις πρώτες 12 ώρες, ωστόσο σήμερα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το περιστατικό, ο κ. Ηλία θέλησε να τοποθετηθεί, καθώς, όπως είπε, έχουν παραποιηθεί τα γεγονότα. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι το παιδί εστάλη στις Πρώτες Βοήθειες, ενώ θα έπρεπε να διακομισθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ώστε να γίνει απευθείας εισαγωγή του και να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία του.

Από τις Πρώτες Βοήθειες, πρόσθεσε ο κ. Ηλία, το παιδί παραπέμφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου έγινε η εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική. Όταν η μητέρα ερωτήθηκε από τη γραμματειακό λειτουργό αν το παιδί ήταν εγγεγραμμένο σε Προσωπικό Παιδίατρο στο ΓεΣΥ, η πρώτη αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν ήθελε να το πράξει και ότι θα έφευγε και θα αποτεινόταν σε ιδιωτική κλινική. Ωστόσο, αργότερα επέστρεψε με το παιδί της στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μετά από συνεννόηση με την παιδίατρο. Ακολούθως, έγινε κανονικά η εισαγωγή στην Παιδιατρική Κλινική. Κανένας γιατρός και κανένα μέλος του παραϊατρικού προσωπικού δεν αρνήθηκε στην μητέρα την εισαγωγή, λόγω ΓεΣΥ, τόνισε ο κ. Ηλία.

Η μητέρα, εξάλλου, πρόσθεσε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώπιον της διεύθυνσης του Μακαρείου Νοσοκομείου, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κανένα απολύτως παράπονο από την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε. Εξέφρασε την άποψη ότι η παραπάνω ταλαιπωρία έγινε λόγω της αρχικής διακομιδής του παιδιού στις Πρώτες Βοήθειες σε ημέρα εργάσιμη, κατά την οποία λειτουργούσαν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπου θα μπορούσε να είχε γίνει η απευθείας παραπομπή από την παιδίατρο ή να υπήρχε συνεννόηση με τον εφημερεύοντα παιδίατρο.

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ηλία εξήγησε τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται, όταν ένα παιδί ασθενεί και χρειάζεται να μεταβεί επειγόντως στο Μακάρειο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

Τις καθημερινές οι γονείς μπορούν να επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία ή τις Πρώτες Βοήθειες

Αν πρόκειται για σοβαρή περίπτωση, ένα παιδί κάτω των τριών μηνών μπορεί να εισαχθεί απ’ ευθείας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, χωρίς να προηγηθούν άλλες διαδικασίες.

Στην περίπτωση που η κατάσταση είναι σοβαρή, το παιδί μπορεί να εισαχθεί απ’ ευθείας, συνοδευόμενο από τον παιδίατρό του.

Πηγή: 24news 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X