ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μάσκες τέλος - Οι χώροι που παραμένει υποχρεωτική

Βήμα προς την κανονικότητα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η πολυαναμενόμενη κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι πλέον γεγονός. Στις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και μετά τις εισηγήσεις που μεταφέρθηκαν μέσω του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα δόθηκε το πράσινο φως.

Η συνεχής βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών μετά και τη νέα εβδομαδιαία αναφορά του Υπουργείου Υγείας που περιέχει κρούσματα, νοσηλευόμενους και θανάτους λειτούργησε ευεργετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου και αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρώντας έτσι και ένα από τα τελευταία «εμπόδια» στο δρόμο της επιστροφής της προ-πανδημίας κανονικότητα.

Από την απόφαση αυτή το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι εξαιρούνται οι χώροι που θεωρούνται «υψηλής επικινδυνότητας» όπως είναι τα νοσοκομεία, οι οίκοι ευγηρίας, οι κλειστές δομές που φιλοξενούν ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, οι χώροι που παρέχουν υπηρεσίες υγείας (όπως τα εξωτερικά ιατρεία, τα ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ως σύσταση παραμένει η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού/συνωστισμού, καθώς και για άτομα που εμπίπτουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με πρόσωπα υψηλού κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση