ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέτρα με στόχο τους ανεμβολίαστους - «Πόρτα» από 15 Δεκεμβρίου

Αντιδράσεις από τον διαχωρισμό, πού θα ισχύσει το μέτρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαφοροποίηση φαίνεται να προέκυψε κατά τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου με τους ανεμβολίαστους να μένουν κυριολεκτικά και μεταφορικά «στην απ’έξω».

Παρά τις διαβεβαιώσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (μετά τη συνάντηση της Δευτέρας, 22/11 με τον Υπουργό Υγείας) ότι δεν υπήρξε πρόθεση και ουδέποτε συζητήθηκε ένας νέος διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μαρτυρούν το αντίθετο.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες Μιχάλη Χατζηπαντέλα, από την 15η Δεκεμβρίου (Τετάρτη) θα απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους ανεμβολίαστους στους ακόλουθους χώρους: 

1) Κλειστά και υπαίθρια γήπεδα

2)Θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες θεαμάτων, αμφιθέατρα

3)Νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης

Διευκρινίζεται πως για να δικαιούται οποιοσδήποτε πολίτης άνω των 12 ετών, μετά την 15η Δεκεμβρίου σε οποιονδήποτε από τους άνωθεν χώρους θα πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου. Η απόφαση θα ρυθμιστεί μέσω διατάγματος και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο από μερίδα ανεμβολίαστων όσο και από πλευράς ιδιοκτητών υποστατικών εστίασης και διασκέδασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση