ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νίκησε τη μάχη ο μικρός Παναγιώτης - «Ευχαριστούμε την κ. Γιαννάκη»

Το δημόσιο «ευχαριστώ» των γονιών του μικρού Παναγιώτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς προς την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη μεταφέρουν οι γονείς του μικρού Παναγιώτη που μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσηλευτήριο της Γερμανίας και βγήκε νικητής από ένα πολύωρο χειρουργείο.

«Εμείς, οι γονείς του μικρού Παναγιώτη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για την πολύτιμη βοήθειά της την κα Χριστίνα Γιαννάκη...Ο μοναδικός άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε από μόνος του ήταν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, κ. Χριστίνα Γιαννάκη όπου με άμεσες ενέργειες φρόντισε το μωρό να μεταφερθεί στην Γερμανία αφού όπως μας ενημέρωσαν μετά από δική της παρέμβαση το μωρό πάσχει από μια σπάνια νόσο», αναφέρουν οι γονείς.

Η επιστολή:

Ο μικρός Παναγιώτης υποφέρει από μια σπάνια Ημιμεγαλοεγκεφαλοπάθεια. 

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «WELT» το παιδί γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου  του 2020 σε ιδιωτική κλινική, πρόωρα κατά επτά εβδομάδες. Έχασε τις αισθήσεις του ενώ παρουσίασε έντονους σπασμούς με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Μακάρειο νοσοκομείο. Με παρέμβαση της κ. Γιαννάκη το παιδί μεταφέρθηκε στη Γερμανία, αφού η ίδια μέσω της Πρεσβείας στο Βερολίνο, επικοινώνησε άμεσα με τον έμπειρο χειρουργό εγκεφάλου Urlich-Wilhelm Thomale ώστε το παιδί να υποβληθεί σε χειρουργείο στην παιδονευρολογική κλινική «Rehab Ηohenstücken» στο «Brandenburg an der Havel».

Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο μικρός Παναγιώτης ήταν επιτυχής. «Ήταν τυχερός που εγχειρίστηκε τόσο νωρίς», εξηγεί στο δημοσίευμα, ο επικεφαλής γιατρός,  Jörn Lange καθώς το υγιές μισό του εγκεφάλου του αναλαμβάνει τις κινητικές λειτουργίες και της άλλης πλευράς. Η σπάνια εγκεφαλοπάθεια από την οποία πάσχει το παιδί θα μπορούσε να προκαλέσει παράλυση μέρους του σώματός του.

«Ο Παναγιώτης θα μπορέσει να περπατήσει, αλλά η κινητική του εικόνα δεν θα είναι απολύτως φυσιολογική», αναφέρουν οι ιατροί. Ωστόσο, ο μικρός θα μπορέσει «να μιλήσει, να ακούσει και να δει», εξηγεί ο Παιδονευρολόγος Jörn Lange.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση