ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νοσοκομείο Αναφοράς: Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό

Ένα άτομο φιλοξενείται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ένα άτομο φιλοξενείται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται μία νέα εισαγωγή από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, οι ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή γενική κατάσταση.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθούν τρία εξιτήρια σε άτομα των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό στις οποίες υποβλήθηκαν είναι αρνητικές.

Εξάλλου στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 25 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Εν τω μεταξύ με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη ανέφερε ότι «όλα τα Τμήματα και οι Κλινικές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου λειτουργούν κανονικά και δέχονται ασθενείς, ενώ όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με την δέουσα ασφάλεια και προφύλαξη, με το προσωπικό να φέρει γάντια και μάσκες».

Πρόσθεσε πως «η Γυναικολογική Κλινική και το Μαιευτήριο του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά, ενώ κανένας ασθενής δεν παραπέμπτεται στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο ακόμα και σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική COVID-19, υπάρχει πλάνο ώστε η Γυναικολογική κλινική να συνεχίσει την λειτουργία της σε άλλο Τμήμα του Νοσοκομείου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη τόνισε πως «η κλινική COVID-19 είναι απομονωμένη από τα υπόλοιπα Τμήματα του Νοσοκομείου και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό. Το προσωπικό που εργάζεται στην κλινική COVID-19 είναι ανεξάρτητο, δεν εμπλέκεται με τις υπόλοιπες κλινικές και με κανένα εξωτερικό ασθενή του Νοσοκομείου αφού η αποκλειστική τους εργασία είναι στη συγκεκριμένη κλινική».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση