ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ο Γιώργος ήταν υγιέστατος» - Οι δηλώσεις του φίλου του άτυχου Δημητρίου

Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει ο φίλος του άτυχου 47χρονου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει ο φίλος του άτυχου 47χρονου Γιώργου Δημητρίου, στο OMEGA, σχετικά με την μάχη του με τον κορωνοϊό, τις συμβουλές που του έκανε αλλά και τον γιατρό που ο Δημητρίου εμπιστευόταν.

Ο κ. Βάσος Βασιλείου είπε μεταξύ άλλων, ότι ο Δημητρίου ήταν υγιέστατος χωρίς υποκείμενα νοσήματα, αλλά αρνείτο να εμβολιαστεί, και κάποια στιγμή προσβλήθηκε από κορωνοιό.

Όταν τον παρότρυνε να πάει στο νοσοκομείο, ο Δημητρίου αρνήθηκε και του είπε ότι εμπιστεύεται πλήρως έναν γιατρό, απόφοιτο του Χάρβαρντ, ο οποίος του συνέστησε κάποια φάρμακα και θεραπεία στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, ο άτυχος Δημητρίου χειροτέρευσε κι όταν πια ήταν αρκετά βεβαρυμμένη η κατάστασή του την 8η ημέρα, πείστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Τότε, όμως δυστυχώς, όπως είπε ήταν αργά και έχασε την μάχη.

Δηλώσεις στην «Κ» παραχώρησε ο Γραμματέας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Αναστασιάδης, σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το θάνατο του 47χρονου Γιώργου Δημητρίου, από κορωνοϊό.

«Είναι ένα θλιβερό γεγονός. Προκαλεί θλίψη η απώλεια ενός νέου ανθρώπου και αν ισχύουν τα γεγονότα όπως περιγράφονται στα ρεπορτάζ το καθιστούν ακόμα πιο θλιβερό και απαράδεκτο και καταδικαστέο» σχολίασε ο κ. Αναστασιάδης.

«Βεβαίως σε εμάς δεν έχει φτάσει μια τέτοια ενημέρωση ή καταγγελία για δράση συναδέλφου η οποία ενδέχεται να οδήγησε σε αυτή την τραγική κατάληξη» ανέφερε για να συμπληρώσει ότι «εμείς αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι για άλλη μια φορά να καλέσουμε τους πολίτες όπως το έχουμε πράξει πολλές φορές στο παρελθόν σαν σύλλογος να ακολουθούν τις επίσημες συστάσεις των θεραπόντων ιατρών τους οι οποίες συνάδουν με τις κατευθυντήριες οδηγίες όλων των επισήμων επιστημονικών φορέων ανά τον κόσμο, να αποφεύγουν την καταφυγή σε εναλλακτικές θεραπείες και μη αποδεκτά θεραπευτικά σχήματα τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι είναι όχι μόνο αναποτελεσματικά αλλά πολλές φορές και επικίνδυνα». 

Όσον αφορά τις καταγγελίες διαφόρων περιστατικών, όπου οι ιατροί προτρέπουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιάζονται, χωρίς να έχουν σοβαρό λόγο, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι, «ήδη έχουν φτάσει κοντά μας κάποιες καταγγελίες και εξετάζονται αυτεπάγγελτα. Ήδη εξετάζονται αυτές οι υποθέσεις και μελετούμε με ποιο τροπο θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ποιότητα των συναδέλφων. Μιλούμε για ένα μικρό αριθμό για μεμονωμένα περιστατικά». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Κάνοντας μια αποτίμηση του 2022 το πρόσημο δεν μπορεί παρά να είναι θετικό, με τους δικαιούχους να απολαμβάνουν, πλεονεκτήματα ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΥΓΕΙΑ