ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο κορωνοϊός γαμπρούς - νύφες - φίλους δεν κοιτά

Εκτεταμένη διασπορά του ιού σε κοινωνικές και επαγγελματικές συναθροίσεις

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της αξιολόγησης της πανδημίας, της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης για την περίοδο 30 Οκτωβρίου 19 Νοεμβρίου που αφορούν επαγγελματικούς χώρους και κοινωνικές δραστηριότητες, με την επισήμανση πως η ενδοοικογενειακή κοινωνική μετάδοση παραμένει ο βασικός παράγοντας διασποράς του ιού.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, η αξιολόγηση της Μονάδας Επιτήρησης έχει συμπεριλάβει και στοιχεία για τις αλυσίδες διασποράς από γάμους αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως αθλητικές. Στην ομάδα άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνονται: γάμος στις 6 Νοεμβρίου στον οποίο εντοπίσθηκαν 7 κρούσματα με υποσημείωση συν 12 κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε άλλο γάμο ημερομηνίας 13 Νοεμβρίου, εντοπίσθηκαν 5 κρούσματα. Εδώ μάλιστα παρουσιάζονται και τα πρόσωπα που ήταν μολυσμένα όπως ο γαμπρός, 3 φίλες και 1 καλεσμένος. Η αξιολόγηση αναφέρει και 3 κρούσματα στο τμήμα πετόσφαιρας της ΑΕΛ συν άλλα 4 από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη γενική κατηγορία φαίνεται διασπορά σε 4 ξενοδοχεία, σε επαγγελματικά δείπνα, πάρτι γενεθλίων και βαφτίσεις. Επίσης αναφέρονται 16 κρούσματα στις Βρετανικές Βάσεις, 14 στα Ηνωμένα Έθνη, 6 στην Εθνική Φρουρά και 5 στην Ιερά Μονή Κύκκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση