ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΑΥ: Με καλό ρυθμό εξελίσσεται η εγγραφή των γιατρών

«Πέραν των προσδοκιών μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του οργανισμού, Θωμάς Αντωνίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η εγγραφή των γιατρών στους καταλόγους για το ΓεΣΥ εξελίσσεται με πολύ καλό ρυθμό, «πέραν των προσδοκιών μας», είπε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμάς Αντωνίου, σε σημερινές του δηλώσεις.
 
Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Γιώργο Λιλλήκα.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΟΑΥ είπε ότι κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πολύ διεξοδική συζήτηση για την πορεία των εξελίξεων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.
 
«Η Συμμαχία Πολιτών σταθερά στηρίζει το ΓεΣΥ. Το σύστημα υγείας που χτίζεται είναι ένα συλλογικό στοίχημα της κοινωνίας. Προσπάθεια μας είναι να χτιστεί αυτός ο θεσμός για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δεν είναι για τους επόμενους τρεις μήνες», ανέφερε.

Σε αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, «η στήριξη των κομμάτων πρέπει να είναι δεδομένη. Η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας είναι απόρροια της κοινωνικής αναγκαιότητας. Εμείς υποσχεθήκαμε στον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών ότι με συνέπεια θα υλοποιήσουμε τις πολιτικές αποφάσεις και τους σχεδιασμούς όπως έχουν ομόφωνα αποφασιστεί».
 
Ερωτηθείς πως εξελίσσεται η εγγραφή των γιατρών, ο κ. Αντωνίου απάντησε: «Με πολύ καλό ρυθμό, πέραν των προσδοκιών μας».
 
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΥ για τη συνάντηση, η οποία έγινε μετά από αίτημα της Συμμαχίας για να ενημερωθεί για το πως προχωρά η υλοποίηση του ΓεΣΥ, όπως είπε.  
 
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση όπου σε λίγο ολοκληρώνεται η εγγραφή των οικογενειακών γιατρών και εκφράζω την ικανοποίηση μας γιατί μέχρι στιγμής έχει εγγραφεί ένας μεγάλος αριθμός γιατρών στο ΓεΣΥ και εκφράζω την ευχή όπως και οι γιατροί των ειδικοτήτων ακολουθήσουν το παράδειγμα των ειδικών παθολόγων», σημείωσε ο κ. Λιλλήκας. 

Η υγεία, είπε, «είναι το ύψιστο αγαθό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την υγεία για κερδοσκοπία. Όπως είπα πολλές φορές, το τρένο το ΓεΣΥ έχει ξεκινήσει. Δεν θα αφήσουμε κανένα να μπει εμπόδιο στην πορεία του και να τερματίσει στο σταθμό. Για εμάς είναι εθνικό στοίχημα. Δεν θα δεχθούμε καμιά αναβολή».

«Ως Συμμαχία Πολιτών μεταφέραμε αυτό το μήνυμα και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η συζήτηση για αναβολή έστω και μερικών μηνών θα οδηγήσει στην ακύρωση του ΓεΣΥ», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους ταυτόχρονα και για ενημέρωση των πολιτών αλλά και των γιατρών με ημερίδες.
 
«Ήδη, αυτή την εβδομάδα, έχουμε την πρώτη συγκέντρωση με γιατρούς όπου με ένα συνεργάτη μας γιατρό και ακαδημαϊκό θα φροντίσουμε να ενημερωθούν οι γιατροί για τις λεπτομέρειες του ΓεΣΥ», ανέφερε.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, σημείωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, «ότι οι γιατροί στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι θύματα παραπληροφόρησης από την ηγεσία του ΠΙΣ».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό διαφαίνεται πλέον και από την παραίτηση που είχαμε από την ηγεσία του ΠΙΣ και είναι προς τιμή του γιατρού που δημόσια εξέφρασε το αυτονόητο: ότι είναι υποχρέωση των γιατρών που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη να υπηρετούν την υγεία του πολίτη».

Εξέφρασε την αισιοδοξία του «μετά και τη σημερινή παραίτηση που είχαμε από την ηγεσία του ΠΙΣ, για το ήθος και την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τη μεγάλη μερίδα των γιατρών μας».
 
Το ΓεΣΥ, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, «για μας δεν αποτελεί ζήτημα κυβερνητικής ή αντιπολιτευτικής πολιτικής».
 
«Είναι ένα εθνικό στοίχημα το οποίο έχουμε υποχρέωση να το κερδίσουμε», είπε και κάλεσε τους πολίτες να απευθυνθούν προσωπικά ο καθένας στους γιατρούς του και να τους ρωτήσει εάν θα εγγραφούν στο ΓεΣΥ.
 
«Γιατί ως πολίτες θα ξεκινήσουμε να συνεισφέρουμε από τον Μάρτιο για να δημιουργηθεί το ταμείο για το ΓεΣΥ και θα είναι κρίμα, πολίτες να διπλοπληρώνουν. Δηλαδή να συνεισφέρουν στο ΓεΣΥ και να πληρώνουν και τον γιατρό τους αν αυτός μείνει εκτός του ΓεΣΥ. Σύνθημα μας πρέπει να είναι στηρίζουμε γιατρούς του ΓεΣΥ. Η δύναμη του πολίτη είναι η ισχυρότερη που υπάρχει και καλώ τους πολίτες να ασκήσουν αυτή τη δύναμη», κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X