ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΑΥ/ΠΙΣ: Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συνεργαστούμε στενά

«Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και να συνδράμουμε στις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση

Newsroom K

Με κοινή τους ανκοίνωση ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) δηλώνουν την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν στενά και αρμονικά και να συνεχίσουν να συμβάλλουν στις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση 

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) συντάσσονται πλήρως με τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης πανδημίας του Κορωνοϊού (COVID-19).

Ζούμε κρίσιμες στιγμές για την κοινωνία και τη δημόσια υγεία και το επόμενο διάστημα θα είναι δοκιμασία αντοχής για όλους: θεσμούς, επαγγελματίες και πολίτες. Θα δοκιμαστούν η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα των θεσμών, η επιστημονικότητα και δεοντολογία των επαγγελματιών αλλά και η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο πολιτισμός των πολιτών.

Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συνεργαστούμε στενά και αρμονικά, όπως και να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και να συνδράμουμε τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας, θέτοντας τους μηχανισμούς του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) και την ιατρική κοινότητα στη διάθεση του Υπουργείου.

Χαιρετίζουμε και επικροτούμε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν αυτή την περίοδο οι επαγγελματίες υγείας: ιατροί, νοσηλευτήρια, φαρμακεία, ακτινοδιαγνωστικά κέντρα, κλινικά εργαστήρια, νοσηλευτές, μαίες και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας.

Αναμένουμε, ότι αυτή η τιτάνια προσπάθεια θα συνεχιστεί και όλοι οι επαγγελματίες υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας καθώς και τις δέουσες πρακτικές που επιβάλλει η επαγγελματική τους ιδιότητα.

Τέλος, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι σαν κοινωνία, δρώντας συλλογικά, ορθολογικά και αλληλέγγυα, θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X