ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι αλλαγές στο ποσοστό των εργαζομένων που κάνουν rapid

Αυξάνεται το ποσοστό εργαζομένων που υποβάλλεται σε rapid test – Ποιες κατηγορίες πολιτών εξαιρούνται της υποχρέωσης για τεστ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, και στη βάση του Διατάγματος, ημερομηνίας 23 Απριλίου 2021, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι, με ισχύ από τις 26 Απριλίου, το ποσοστό των εργαζομένων στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που υποβάλλεται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση, αυξάνεται σε 50% των ατόμων που εργάζονται με φυσική παρουσία.

Διευκρινίζεται ότι σε επιχειρήσεις/υπηρεσίες, όπου ο αριθμός των εργοδοτουμένων που εργάζεται με φυσική παρουσία δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) άτομα, η διενέργεια τεστ είναι υποχρεωτική για όλα τα άτομα.

Νοείται ότι οι εργοδότες έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή της πρόνοιας του Διατάγματος και οφείλουν να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των εργοδοτουμένων τους με την υποχρέωση για εβδομαδιαίο έλεγχο.

Υπενθυμίζεται πως οι πιο κάτω κατηγορίες εργαζομένων εξαιρούνται της υποχρέωσης για διενέργεια rapid test αντιγόνου:
• Άτομα που κατέχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 από τη Δημοκρατία, έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε αδειοδοτημένο εμβόλιο και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης, και
• Άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά στη νόσο COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση