ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Οι φαρμακοποιοί αποφασίζουν σήμερα τη συμμετοχή τους στο ΓεΣΥ

Έκτακτη γενική συνέλευση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 15:00 το απόγευμα στη Λευκωσία.

Newsroom K

Σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο ΓεΣΥ θα λάβουν σήμερα οι φαρμακοποιοί, κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κατά την οποία έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων, ενόψει της εφαρμογής του ΓΕΣΥ την 1η Ιουνίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα παρουσιάσει την τελική του πρόταση προς τα μέλη του, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 το απόγευμα στη Λευκωσία.

Όπως σημείωσε η η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισέγιεκ, αναμένεται να υπάρξει μαζική προσέλευση από τα μέλη του Συλλόγου, που μόνο στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε 530, καθότι είναι η ώρα των αποφάσεων και της ψηφοφορίας. Στην ενημέρωση που προηγήθηκε είχαν παρευρεθεί περίπου 350 μέλη του Συλλόγου.

Η πρόταση του ΟΑΥ

Στην αναθεωρημένη πρόταση του ΟΑΥ οι αλλαγές που επήλθαν εστιάζονται κυρίως στο οικονομικό μέρος, όπου καταγράφεται προσπάθεια βελτίωσης του σφαιρικού προϋπολογισμού, έτσι που να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα, η τεχνολογική ανάπτυξη και η ποιοτική φαρμακευτική φροντίδα προς τον ασθενή.

Υπάρχει αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης, ωστόσο, παραμένουν ανησυχίες για το ύψος του προϋπολογισμού των φαρμακείων, αλλά και σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα ως προς τη ρευστότητά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X