ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΚΥπΥ: Δύσκολη η αυτονόμηση λόγω πανδημίας και μεταναστευτικού

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου τόνισε ότι ο Οργανισμός έχει προσφέρει υπηρεσίες, για τις οποίες δεν έχει αποζημιωθεί από τον ΟΑΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στους λόγους που καθιστούν δύσκολη για την ώρα την αυτονόμηση (διοικητική και οικονομική) του Οργανισμού Καρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, είπε ότι για τη διοικητική αυτονόμηση, ο Οργανισμός έχει στελεχωθεί στον μεγαλύτερο βαθμό, αλλά επειδή δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια, χρειάζεται ακόμα χρόνος για να στελεχωθεί σωστά.

Σε σχέση με την οικονομική αυτονόμηση, ο κ. Χαριλάου τόνισε ότι για την ώρα καθίσταται δύσκολη, διότι ο ΟΚΥπΥ έχει προσφέρει υπηρεσίες για τις οποίες δεν έχει αποζημιωθεί από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ). Τέτοιες υπηρεσίες είναι η διαχείριση της πανδημίας, οι υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος (εδώ ανήκουν μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες σε αγροτικές – απομακρυσμένες περιοχές) και οι υπηρεσίες σε άτομα που δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, όπως οι χιλιάδες μετανάστες που τυγχάνουν φροντίδας στα κέντρα υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Υπογράμμισε ότι για όλα τα πιο πάνω δεν συμφωνήθηκε να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις από τον ΟΑΥ, με τρόπο που να μη φαίνονται ως κρατική ενόσχυση, γιατί, όπως εξήγησε, είναι υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΚΥπΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση