ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΚΥπΥ: Εγκατάσταση καρέκλας απεικονιστικών εξετάσεων για ΑμεΑ

Η καρέκλα θα χρησιμοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Στην εγκατάσταση εξειδικευμένης καρέκλας απεικονιστικών εξετάσεων μαστού για άτομα με αναπηρίες στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προχώρησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, η εξειδικευμένη καρέκλα χρησιμοποιείται για απεικονιστικές εξετάσεις μαστογραφίας και είναι κατάλληλη για άτομα ΑμεΑ που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Η καρέκλα, σημειώνεται, αποτελεί μια πρωτοποριακή προσθήκη στον τομέα της απεικόνισης μαστού, διευκολύνοντας όχι μόνο τις συνηθισμένες μαστογραφίες αλλά και τις στερεοτακτικές και συνθετικές βιοψίες μαστού, εξασφαλίζοντας τη σωστή θέση του ασθενούς για τις εν λόγω διαδικασίες.

Επιπρόσθετα, η καρέκλα διαθέτει ρυθμιζόμενο στήριγμα πλάτης και ξεχωριστά ρυθμιζόμενα αναδιπλούμενα τμήματα πλάτης, παρέχοντας εξατομικευμένη υποστήριξη στον ασθενή. Επιπλέον, το στήριγμα κεφαλιού εξασφαλίζει την ιδανική θέση για τη διενέργεια των εξετάσεων με ασφάλεια και ακρίβεια.

«Με αυτή την καρέκλα προσφέρεται η δυνατότητα προσαρμογής σε άτομα με κινητικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οι εργονομικές θέσεις κατάκλισης εξασφαλίζουν την άνεση και την ασφάλεια τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης, παρέχοντας την απαιτούμενη προστασία και στήριξη», προστίθεται.

Περαιτέρω, ο Οργανισμός αναφέρει πως το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, παρέχει ολοκληρωμένες και σύγχρονες εξετάσεις διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Αποτελεί, σημειώνεται, το μεγαλύτερο ακτινολογικό τμήμα εντός του δικτύου του ΟΚΥπΥ με περισσότερες από 120000 ακτινολογικές εξετάσεις το χρόνο, είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των εξετάσεων και ελάχιστα επεμβατικών πράξεων που διενεργούνται σήμερα στην Ακτινοδιαγνωστική.

Παράλληλα, προστίθεται, το Τμήμα διαθέτει πρότυπο θάλαμο νοσηλείας για περιστατικά επεμβατικής ακτινολογίας και στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση