ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψυχική υγεία: Οι ενέργειες ΟΚΥπΥ για καλύτερη διαχείριση ασθενών

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) διαμηνύει πως κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών, που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και χρήζουν ενδονοσοκομειακής φροντίδας, παρά το γεγονός ότι οι εισαγωγές ασθενών είναι αυξημένες το τελευταίο διάστημα, ενώ πληροφορεί ότι έχει δρομολογήσει και διάφορες ενέργειες για καλύτερη δυνατή διαχείριση ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι προωθείται η δημιουργία προστατευόμενου ξενώνα, δυναμικότητας 11 κλινών, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το Φθινόπωρο του 2022, σημειώνοντας ότι στον ξενώνα θα φιλοξενούνται ασθενείς με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας σε σταθερή κατάσταση, οι οποίοι σήμερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και δεν παρουσιάζουν επικινδυνότητα και που θα μπορούσαν να αποκατασταθούν στην κοινότητα.

Όπως αναφέρει ο ΟΚΥπΥ ο ξενώνας θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για λειτουργία τέτοιων χώρων, σημειώνοντας ότι όπως και στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, εξειδικευμένο προσωπικό ψυχικής υγείας, θα στελεχώνει τις εγκαταστάσεις του ξενώνα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Παράλληλα, σημειώνει πως προχωρεί και με την ανέγερση νέου Κέντρου Ψυχικής Υγείας, ενώ προσθέτει πως έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία για την ανέγερση της πρώτης φάσης του έργου, η οποία τηρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές για να στεγάσει άτομα με οξέα προβλήματα ψυχικής υγείας και μονάδα ΘΕΜΕΑ (Θεραπευτική Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο έτη. Στο μεταξύ έχουν αρχίσει και οι διεργασίες για τον σχεδιασμό της δεύτερης φάσης.

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση