ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουρές για rapid και σήμερα λόγω Safepass

Συνεχίζεται ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνωστισμός επικρατεί και σήμερα, Δευτέρα (10/5) για τη διενέργεια rapid test σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια έπειτα από την εφαρμογή του μέτρου Safepass. 

Ουρές πολιτών έχουν σχηματιστεί όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η «Κ».

Η ταλαιπωρία που υφίστανται από την Κυριακή (9/5), πολλοί πολίτες προκαλεί έντονα παράπονα, καθώς αναμένουν τη σειρά τους κάτω από τον καυτό ήλιο, καταγγέλλοντας τους αρμοδίους για ελλιπή χειρισμό της κατάστασης.

Στην Πάφο, παρατηρείται συνωστισμός και στα στα πέντε σημεία που λειτουργούν σήμερα στην πόλη, ιδιαίτερα σε αυτά στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πλατεία Δημαρχείου στην Πάφο, στον προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS και στην Πλατεία Γεροσκήπου.

Σύμφωνα πάντως, με το αρμόδιο Υπουργείο, εντός των ημερών αναμένεται η αύξηση των σημείων δειγματοληψίας για rapid test ενώ σήμερα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για αγορά υπηρεσιών από μονάδες δειγματοληψίας που θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν.

Ένας στους 10 Κύπριους υποβλήθηκε σε τεστ την Κυριακή

Λόγω της απόφασης για εφαρμογή του safepass που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, η Κύπρος την Κυριακή (9/5) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε ότι αφορά στη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 109.846 τεστ με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test). Από τις 109,846 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 7,110 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 102,736 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση