ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουρές και καθυστέρηση για εμβολιασμούς - Μαζί ραντεβού και Walk In

Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πληθαίνουν οι φωνές και διαμαρτυρίες από πολίτες σχετικά με την καθυστέρηση σε εμβολιαστικά κέντρα, την ταλαιπωρία που υφίστανται την ώρα που η Πολιτεία καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί μαζικά.

Όπως είναι λογικό και επόμενο η αυξημένη ζήτηση, ιδιαίτερα μετά την αυστηροποίηση των μέτρων που θα επέλθουν από την 15η Δεκεμβρίου και θα αφορούν τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από σωρεία εσωτερικών χώρων, κυρίως εστίασης και διασκέδασης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε κέντρα εμβολιασμών που λειτουργούν υπό τη μορφή Walk In αλλά ταυτόχρονα υποδέχονται και πολίτες για εμβολιασμό μέσω προγραμματισμένου ραντεβού. Ο λόγος που δημιουργείται αυτό το κράμα είναι για την εξυπηρέτηση του μέγιστου δυνατού αριθμού πολιτών όμως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δημιουργεί ουρές, καθυστέρηση και γκρίνια.

Κυρίως η καθυστέρηση εντοπίζεται σε όσους επιλέγουν τη λύση του Walk In αφού δίνεται προτεραιότητα (στις πλείστες περιπτώσεις) στα άτομα που καταφθάνουν έχοντας προγραμματισμένο ραντεβού. Με αυτό τον τρόπο χάνεται η ουσία του Walk In αφού ο λόγος που συνήθως επιλέγεται αφορά τον αυθορμητισμό και την εξοικονόμηση χρόνου αφού δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστείς αμέσως μόλις το αποφασίσεις.

Διευκρινίζεται πως μετά από επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας αλλά και τις υπεύθυνες για τον προγραμματισμό των εμβολίων υπηρεσίες, μας διαβεβαίωσαν πως γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εκλείψουν οποιαδήποτε φαινόμενα ταλαιπωρίας ενώ την ίδια στιγμή οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται επί καθημερινής βάσεως αγγίζουν το μάξιμουμ προσεγγίζοντας τις 10,000.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση