ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εισαγωγή 57 νεογνών τις τελευταίες μέρες - Σήμα κινδύνου για υποστελέχωση στη Μονάδα

Η συντεχνία επισημαίνει ακόμη ότι δεν θα ανεχθεί άλλες εκπτώσεις στην υγεία

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, αναφέροντας πως «η υπερπληρότητα της βρίσκεται σε επικίνδυνο βαθμό εξαιτίας της νοσηλευτικής στελέχωσης».

Προειδοποιεί πως «εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, και τηρηθούν οι αναλογίες ασθενών - νοσηλευτών, τότε η ασφάλεια νοσηλείας των νεογνών τίθεται σε κίνδυνο με πιθανότητα δυσάρεστων εξελίξεων».

«Είχαμε συμφωνήσει με τον ΟΚΥπΥ, στη βάση διεθνών πρακτικών, ότι θα τηρούνται οι καθορισθείσες αναλογίες, δηλαδή 48 νεογνά και 90 νοσηλευτές. Αντί αυτού στη Μονάδα απασχολούνται 68 νοσηλευτές για 48 νεογνά. Της τελευταίες μέρες, όμως, έγινε εισαγωγή 57 νεογνών χωρίς να αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτών, δηλαδή 68 νοσηλευτές, παρόλο που ο ΟΚΥπΥ ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας διαβεβαίωσε ότι η Μονάδα θα ενισχυόταν με πρόσθετο αριθμό νοσηλευτών», αναφέρει η συντεχνία.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει ακόμη πως έχει κατ’ επανάληψη υποδείξει σε συναντήσεις με τον ΟΚΥπΥ πως οι Μονάδες στο Μακάρειο Νοσοκομείο πρέπει να στελεχώνονται σωστά από νοσηλευτές, ώστε το προσωπικό να εργάζεται με ασφάλεια και να προσφέρεται καλύτερη δυνατή φροντίδα στα παιδιά. «Η Διοίκηση του ΟΚΥπΥ δεν έχει θέσει στις προτεραιότητές της τη στελέχωση των Μονάδων του Μακάρειου Νοσοκομείου έτσι παρατηρείται μεγάλη υποστελέχωση», προσθέτει.

Επίσης, επισημαίνει ότι «οι νοσηλευτές δεν επιθυμούν να είναι συνένοχοι σε όλο αυτό που συμβαίνει ούτε θα ήθελαν να επιβεβαιωθούν για τις προειδοποιήσεις τους. Η Μονάδα είναι η κύρια παγκύπρια και εξυπηρετεί τόσο το ΓεΣΥ όσο και τον ιδιωτικό τομέα αλλά για κάποιους αυτό είναι ψιλά γράμματα», συνεχίζει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Παράλληλα, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καταγγέλλει ότι η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας καθώς υπάρχουν 21 νοσηλευτές αντί 31 που προνοεί η μελέτη του Υπουργείου Υγείας για να καλυφθούν οι 15 κλίνες εντατικής νεογνών.

Η συντεχνία επισημαίνει ακόμη ότι δεν θα ανεχθεί άλλες εκπτώσεις στην υγεία και την ασφαλή νοσηλευτική στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας. «Μας ξενίζει ο τρόπος που ενεργεί ο ΟΚΥπΥ και δεν λαμβάνει υπόψη την γνώμη και την αγωνία των συναδέλφων καθώς και την άποψη των συντεχνιών που τεκμηριώνουν επιστημονικά όλες τις προτάσεις για ασφαλή στελέχωση βάσει διεθνών προτύπων», συνεχίζει.

Η συντεχνία θα καλέσει τα μέλη της να την εξουσιοδοτήσουν για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των νεογνών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση