ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Π. Κανάρη: Έρχονται άμεσες και μακροχρόνιες λύσεις για τις λίστες αναμονής

Για το ζήτημα που προέκυψε σε σχέση με την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στήριξε τη θέση της.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε άμεσες και μακροχρόνιες λύσεις ώστε να δοθεί τέλος στις λίστες αναμονής συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη. Σε σχέση με τις μακροχρόνισες λύσεις, εξήγησε ότι απομένει από τον ΟΑΥ να διεξάγει μελέτες και ακολούθως να δώσει χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Υπάρχει παραδοχή από όλους τους εμπλεκομένους ότι υπάρχουν λίστες αναμονής, τόνισε ο κα Κανάρη. Επίσης τόνισε ότι ένα από τα μέτρα που εισηγήθηκε η ίδια, η κατηγοριοποίηση των περιστατικών από τους ειδικούς γιατρούς σε επήγοντα και λιγότερο επήγοντα, είχε θετική αντιμετώπιση από τον ΟΑΥ. Την ίδια ώρα εξέφρασε την άποψη ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των λιστών αναμονής. Η κα Κανάρη σημείωσε ότι για να αποφευχθεί η κατάχρηση του συγκεκριμένου μέτρου, όπως σε περιπτώσεις που προσωπικοί γιατροί δηλώσουν ως επήγον περιστατικά, ασθενείς που δεν δικαιολογούν την ένταξή τους στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο έλεγχος θα πρέπει να είναι αυξημένος.

Αναφερόμενη στο πρόβλημα έλλειψης κλινών στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, είπε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του νέου κτηρίου, θα δοθούν προσωρινές λύσεις, όπως οι οκτω διαθέσιμες κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ώστε να δημιουργηθεί εκεί μία μικρή μονάδα ψυχικής υγείας.

Για το ζήτημα που προέκυψε σε σχέση με την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στήριξε τη θέση της, ότι η αρμοδιότητά αυτή πρέπει να περάσει από το Υπουργείο Υγείας στον ΟΑΥ, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προθυμία του ΟΑΥ να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση