ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 06:55
 

Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα στην Πάφο

Τις δύο προηγούμενες μέρες προσήλθαν συνολικά 388 πολίτες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται από τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας η μεγάλη επιδημιολογική έρευνα προς εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο, έξω από την πρώην “Oικία Επάρχου” η οποία θα διαρκέσει μέχρι της 16:00 το απόγευμα.

Τις δύο μέρες έναρξης της δειγματοληψίας των 1000 tests προσήλθαν 388 πολίτες εκ των οποίων 202 χτες, Κυριακή και 186 το Σάββατο από τους κληθέντες από Πάφο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος είπε πως σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία θα αρχίσουν να στέλνονται στον καθένα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή και με άλλο τρόπο, σημειώνοντας πως όλα τα στοιχεία θα αποσταλούν στην αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, αυτή η δειγματοληψία θα αποτελέσει τη βάση για μια επιδημιολογική μελέτη για την Πάφο για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση.

Επεσήμανε πως η διαδικασία της δειγματοληψίας και συνεχίστηκε με ομαλότητα και χωρίς καμία αναμονή, αλλά γρήγορα. Είπε, τέλος, πως προσωπικό του Δ. Πάφου είναι παρών, συνδράμοντας στην όλη διαδικασία ώστε αυτή να διεξάγεται με απόλυτη τάξη και πειθαρχία.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου είπε πως η δειγματοληψία των δημοτών της Πέγειας θα συνεχιστεί και σήμερα . Ευχήθηκε μάλιστα να μην εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή του.

Ο κ. Λάμπρου είπε πως για τη σχετική δειγματοληψία, που έγινε τυχαία από το Υπουργείο Υγείας κατόπιν διαστρωμάτωσης βασισμένης σε δημογραφικά κριτήρια (ηλικία, φύλο), τα οποία όρισε η επιστημονική/επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου για να διασφαλιστεί στατιστικά το δείγμα, κλήθηκαν περίπου 106 δημότες της Πέγειας.

Οι δημότες της Πέγειας συνέχισε, θα μεταβούν και σήμερα Δευτέρα για τη σχετική δειγματοληψία στην πρώην "Οικία Επάρχου".

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Πέγειας κάλεσε τους δημότες του Δήμου Πέγειας να μεταβούν για τη διενέργεια των test κορωνοϊού για το ευρύτερο καλό.

Σημειώνεται πως για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής έχουν συνεισφέρει το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ οι Δήμοι Πάφου και Πέγειας, οι Κοινότητες Χλώρακας και Έμπας, το ΕΒΕ Πάφου και η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ, ενώ το Υπουργείο Υγείας συνεισφέρει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο Δήμος Πάφου συνδράμει επίσης την όλη προσπάθεια με ομάδα του προσωπικού του και ομάδα εθελοντών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X