ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών: «Ατυχείς» οι παρεμβάσεις στο έργο της ΕΠΑ

Σε ανακοίνωσ»η της Ένωσης αναφέρεται ότι «δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από τη δράση και την αποτελεσματικότητα της ΕΠΑ

ΚΥΠΕ

Ατυχείς, θεωρεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών τις παρεμβάσεις, όπως αναφέρει, στο έργο της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού σχετικά με την έρευνα που αποφάσισε να διεξάγει στον ΠΙΣ από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας και κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται ότι «δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από τη δράση και την αποτελεσματικότητα της ΕΠΑ, σε σχέση με τη μη σωστή και υγιή λειτουργία του ανταγωνισμού και γενικά της αγοράς». Πολλά, προστίθεται, είναι τα τυπικά ή/και άτυπα, επίσημα ή/και ανεπίσημα καρτέλ που λειτουργούν και παρεμβαίνουν ανενόχλητα, σε διάφορους τομείς της αγοράς. Αναφορά γίνεται και στις ευθύνες της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, οι οποίες κατά την Ένωση Καταναλωτών «είναι ασήκωτες».

Ωστόσο, προστίθεται, «δεν μπορούμε, εκεί και όπου η ΕΠΑ, ως εκ της νομοθετικής και θεσμικής υποχρέωσης της τολμά να αναλάβει δράση και να ερευνήσει, όπως π.χ. τώρα με την περίπτωση του ΠΙΣ και του ΓεΣΥ, τα ενδεχόμενα παραβίασης των Περί Ανταγωνισμού Κανόνων της Αγοράς, δεν μπορούμε να μην κακίσουμε και να απορρίψουμε τις διάφορες παρεμβάσεις στο έργο της».

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται σε σχέση με την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την έρευνα ότι «θεωρούμε αυτή την παρέμβαση από τον πρώτο άρχοντα του κράτους τουλάχιστον ατυχέστατη». «Κρίνουμε ότι ο ΠτΔ είτε δεν έπρεπε να παρέμβει, είτε θα έπρεπε να αναχαιτίσει, ως ο προστάτης των Ανεξάρτητων Θεσμών, τις άλλες παρεμβάσεις και να προστατεύσει τη λειτουργία της ΕΠΑ», αναφέρεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε και να απορρίψουμε με ένταση, ως ατυχείς και απαράδεχτες τις διάφορες άλλες παρεμβάσεις από πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα που, ενώ δεν κάνουν αυτά που από ευθύνη και υποχρέωση έπρεπε και αναμενόταν γενικά να κάνουν, να παρεμβαίνουν με επιθέσεις ενάντια στη θεσμική δράση της ΕΠΑ».

«Ζητούμε λοιπόν από όλους και κυρίως τους πολιτειακούς και θεσμικούς άρχοντες, να είναι αρκούντως και αντικειμενικά προσεκτικοί και να αφήσουν την ΕΠΑ να κάνει τη δουλειά της», προστίθεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση