ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πανδημία στα κατεχόμενα: Χαοτική συγκυρία

Με πολλά προβλήματα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και η διαχείριση της κρίσης στα κατεχόμενα.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου, εν μέσω γενικευμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Οι τελευταίοι χειρισμοί της «κυβέρνησης» Ερσάν Σανέρ δημιουργούν εύλογα ερωτήματα ως προς την αποτελεσματικότητα της τ/κ ηγεσίας για την τελική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πριν από λίγες ώρες, όπως μεταδίδει η «Γιενί Ντουζέν» στα κατεχόμενά έφτασαν 1.080 εμβόλια της εταιρίας «Pfizer». Παραλαμβάνοντας την πρώτη δόση εμβολίων από τις ελεύθερες περιοχές, οι εκπρόσωποι της τ/κ πλευράς δήλωσαν ότι τον επόμενο μήνα θα φτάσει στα κατεχόμενα η δεύτερη δόση των εμβολίων και ότι συνολικά η τ/κ πλευρά έχει ζητήσει από την ΕΕ 400.000 δόσεις εμβολίων. Η πρώτη δόση των ευρωπαϊκών εμβολίων στα κατεχόμενα θα χορηγηθεί σε άτομα άνω των 65 ετών και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Λίγο πριν την νέα εξέλιξη, η «Ανώτατη Επιτροπή Υγείας» αποφάσισε να επιβάλλει κλείσιμο (lockdown) στην τ/κ πλευρά, εξαιτίας της αύξησης των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον «Υπουργό Υγείας», Αλί Πιλλί να υποστηρίζει αυτήν την απόφαση.

Αποσύρθηκε η απόφαση για κλείσιμο

Η απόφαση για κλείσιμο λήφθηκε αργά την νύχτα του Σαββάτου. Ωστόσο, στην συνέχεια, η «κυβέρνηση» ακύρωσε την σχετική απόφαση της επιτροπής, και αυτό παρά την γνωμοδότηση της Προέδρου του «Ανώτατου Δικαστηρίου», η οποία υποστήριξε ότι η «Επιτροπή Υγείας» είναι ο ανώτατος θεσμός που αποφασίζει για θέματα υγείας.

Ωστόσο, η «κυβέρνηση» λαμβάνοντας υπόψη της τα παράπονα και τους προβληματισμούς του ιδιωτικού τομέα, τα προβλήματα στο πεδίο της οικονομίας, ανέτρεψε την απόφαση για το κλείσιμο και ανακοίνωσε χθες ότι η πορεία της πανδημίας στα κατεχόμενα θα μελετηθεί για άλλη μια εβδομάδα, προτού ληφθούν οι νέες αποφάσεις για τα μέτρα προστασίας.

Χαοτικοί εμβολιασμοί

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή που τα κατεχόμενα, εκτός από τις ελεύθερες περιοχές λαμβάνουν δόσεις κινέζικου εμβολίου και από την Τουρκία. Και σε αυτό το πεδίο στα κατεχόμενα η συνολική κατάσταση παραμένει προβληματική.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στα κατεχόμενα δρομολογήθηκαν με «άναρχο», μη προγραμματισμένο τρόπο με αποτέλεσμα να προκύψουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την σειρά που εμβολιάστηκαν ορισμένοι πολίτες. Εξαιτίας του μεγάλου θορύβου που δημιουργήθηκε, η «κυβέρνηση» έσπευσε άρων-άρων να δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα με βάση της οποίας θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί των άνω των 65 ετών ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση