ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από 116 χιλιάδες έστειλαν το 6

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι πολίτες αιτήθηκαν κατ’ εξαίρεση διακίνηση με sms ήταν με διαφορά για μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών

Newsroom K

Αυξημένα κατά 60 περίπου χιλιάδες σε σχέση με το Σάββατο και την Παρασκευή και κατά 100 χιλιάδες σε σχέση με την προηγούμενη Πέμπτη ήταν τα μηνύματα που στάλθηκαν και εγκρίθηκαν χθες Κυριακή 17 Ιανουαρίου για τις κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι πολίτες αιτήθηκαν κατ’ εξαίρεση διακίνηση με sms ήταν με διαφορά για μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης (επιλογή 2), ενώ κατά πολύ αυξημένη ήταν και η δεύτερη επιλογή των πολιτών για άσκηση (επιλογή 6).

Συγκεκριμένα, την 17η Ιανουαρίου στάλθηκαν 167.411 μηνύματα για κατ΄ εξαίρεση διακίνηση προς υπεραγορά ή αρτοποιείο και 116.235 για άσκηση. Σε αυτή την αύξηση των μηνυμάτων για άσκηση ήταν και το γεγονός ότι πολλοί χθες Κυριακή επέλεξαν να πάνε στα ορεινά που είχε χιονίσει.

Κατά την χθεσινή μέρα, με βάση τα στοιχεία που κοινοποίησε το Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, απεστάλησαν συνολικά 449.129 sms με αιτήματα διακίνησης εκ των οποίων έγκυρα ήταν τα 430.265. Από αυτά εγκρίθηκαν τα 423.868.

Για μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή για διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για Covid-19 ή για εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού (επιλογή 1), τα sms που εγκρίθηκαν ανήλθαν σε 7.407.

Για μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, περιλαμβανομένου και του take away (επιλογή 2) τα sms που εγκρίθηκαν ανήλθαν σε 167.411.

Για μετάβαση σε τράπεζα (επιλογή 3) τα εγκεκριμένα sms ήταν 2.143.

Για απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης (επιλογή 4) τα sms που εγκρίθηκαν ήταν 1.259.

Για διακίνηση προς παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (επιλογή 5) τα εγκεκριμένα sms ανήλθαν σε 44.108.

Για μετακίνηση για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση (επιλογή 6) τα sms ανήλθαν στα 116.235.

Για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) (επιλογή 7) ανήλθαν στις 4.401.

Τέλος για οποιοδήποτε άλλο σκοπό (επιλογή 8) την Τρίτη τα sms ήταν 80.904.

Η κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση προσώπων, μέσω της αποστολής μηνύματος sms περιορίζεται σε δύο φόρες την ημέρα και σε αυτή υποχρεούνται άτομα κάτω των 65 ετών, ενώ οι λόγοι μη έγκρισης αιτήματος διακίνησης είναι η λανθασμένη δομή του μηνύματος, ή η ώρα για την οποία γίνεται το αίτημα, δηλαδή να μην εμπίπτει στις ώρες που επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση διακίνηση, και η υπέρβαση των 2 επιτρεπόμενων διακινήσεων με sms.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση