ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από μισό εκατ. rapid tests έστειλε η Κομισιόν στην Κύπρο

Σκοπός η διευκόλυνση της διενέργειας των απαραίτητων ελέγχων

ΚΥΠΕ

Πέραν του μισού εκατομμυρίου γρήγορων τεστ αντιγόνου (rapid test) έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό να διευκολυνθεί η διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τα rapid test είναι κρίσιμα εργαλεία στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19»

Την Παρασκευή το πρωί ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τον Ιερό Ναό Παναγίας Παλουριώτισσας στη Λευκωσία, όπου συνεργεία του Υπουργείου Υγείας διεξήγαγαν τεστ αντιγόνου, χρησιμοποιώντας μέρος αυτών που απέστειλε δωρεάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας, για το συγκεκριμένο θέμα, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης στέλνει στην Κύπρο μισό εκατομμύριο rapid test με στόχο να ενισχυθεί η ικανότητα των κρατών μελών να διεξάγουν τις εξετάσεις των τεστ αντιγόνου.

"Τα rapid test είναι κρίσιμα εργαλεία στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και μέσα από τη διεξαγωγή των τεστ μπορούμε να δούμε την έκταση και την εξέλιξη της διασποράς. Η στήριξη και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση