ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από χίλιοι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου την περασμένη εβδομάδα

O δρ Μουτήρης ανέφερε πως τα χειρουργεία έχουν λειτουργήσει πλήρως

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πέραν των χιλίων ασθενών εξυπηρετήθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών πέραν των τριακοσίων ασθενών στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας , σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τη νόσο covid – 19 δρ Ιωσήφ Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ Μουτήρης ανέφερε πως τα χειρουργεία έχουν λειτουργήσει πλήρως, όχι μόνο για τα επείγοντα αλλά και για τα ψυχρά περιστατικά, όπως και οι υπόλοιπες επεμβατικές υπηρεσίες π.χ. οι ενδοσκοπήσεις.

Οι υπόλοιπες υπηρεσίες συνέχισε, όπως το Τμήμα αιμοδιάλυσης, το Τμήμα Θαλασσαιμίας, και το Τμήμα Ψυχικής Υγείας συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως οι θάλαμοι νοσηλείας συνεχίζουν να νοσηλεύουν με πληρότητα μέχρι 80% λόγω της επιφυλακής από την πανδημία.

Ευελπιστούμε συνέχισε, «πως θα δοθεί άδεια να αυξηθεί η δυνατότητα πληρότητας στο μέγιστο 100% πριν από την εφαρμογή της β’ φάσης του ΓεΣΥ».

Ο ίδιος είπε πως στο ΓΝ Πάφου, συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή και να τηρούν τα αυστηρά μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζουν από τα μέσα Μαρτίου.

Παράλληλα πρόσθεσε ο δρ Μουτήρης, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου προετοιμάζεται για τη δεύτερη και τελική φάση του ΓεΣΥ , που θα αρχίζει σε λίγες μέρες και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως λόγω της διεθνούς ημέρας υπέρτασης θα ήθελε να τονίσει τη σημασία της τακτικής μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, επειδή, όπως είπε, η υπέρταση αποτελεί την κύρια πάθηση στον πληθυσμό μας, η οποία παραμένει ασυμπτωματική για πολλά χρόνια.

Επεσήμανε δε, πως η έγκαιρη διάγνωση και συνεπώς η έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία, προστατεύει από τις επικίνδυνες επιπλοκές της υπέρτασης , που είναι το αγγειοεγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα μυοκαρδίου, η καρδιακή ανεπάρκεια και η νεφρική ανεπάρκεια.

Ο δρ Μουτήρης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι για πρώτη φορά εδώ και 75 ημέρες δεν παρατηρήθηκαν καθόλου κρούσματα κορωνοϊού στις εξετάσεις που έγιναν.

Τα χθεσινά αποτελέσματα ανέφερε έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες, ότι δηλαδή η επιδημία έχει κοπάσει, λόγω της κατάλληλης διαχείρισης που έτυχε στη πατρίδα μας.

Είπε ωστόσο, πως μη γνωρίζοντας πολλά για την επιδημιολογική συμπεριφορά του ιού και φοβούμενοι δεύτερο κύμα, τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X