ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραδόθηκαν στους Τ/κ ακόμα 1170 δόσεις Pfizer μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία

Η πρώτη παρτίδα των 1080 δόσεων είχε παραδοθεί την περασμένη Δευτέρα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η δεύτερη παρτίδα, με 1170 δόσεις, του εμβολίου της Pfizer δόθηκαν στην τ/κ πλευρά μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Η πρώτη παρτίδα των 1080 δόσεων είχε παραδοθεί την περασμένη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, στην παρουσία τότε των δύο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Λεωνίδα Φυλαχτού και Τζενκ Σοϊντάν.

Το άσπρο φορτηγάκι, με συνοδεία δύο περιπολικών έως το σημείο ελέγχου της Δημοκρατίας, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, μετέφερε στο τ/κ σημείο ελέγχου τα δύο κιβώτια με τα εμβόλια και επέστρεψε.

Οι δόσεις του εμβολίου Pfizer θα χρησιμοποιηθούν για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 65 ετών, σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην τ/κ πλευρά, που έχει ξεκινήσει στα κατεχόμενα με την μέθοδο των ραντεβού.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εμβόλιο απαιτεί φύλαξη στους -70 βαθμούς Κελσίου και επειδή δεν υπάρχει τέτοιο όχημα μεταφοράς στην Κύπρο, στην τ/κ πλευρά παραδίδονται παρτίδες για άμεση χρήση εντός πέντε ημερών, ανάλογα με τις ποσότητες που φτάνουν στην Δημοκρατία, από την ΕΕ.

 Mε ειδικό εξοπλισμό μεταφέρθηκαν σήμερα οι δόσεις της Pfizer στους Τ/κ, διευκρινίζει ο Φυλαχτού

Με ειδικό εξοπλισμό μεταφοράς παραδόθηκαν σήμερα στους Τ/κ οι 1170 δόσεις του εμβολίου Pfizer, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού.

Σε επικοινωνία με το ΚΥΠΕ, ο κ. Φυλαχτού είπε ότι πρόκειται για ένα ειδικό μικρό ψυγείο το οποίο διατηρεί την θερμοκρασία στους -70 ώστε να μεταφερθεί απευθείας η ποσότητα των συγκεκριμένων εμβολίων στα ψυγεία στα κατεχόμενα όπου διατηρούνται σε φύλαξη για να χρησιμοποιηθούν όποτε θέλουν οι Τ/κ, κάτι που – όπως είπε – δεν είχαν στη διάθεσή τους την περασμένη φορά και γι’ αυτό η πρώτη παρτίδα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί εντός 5 ημερών.

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Τ/κ ανάλογα με το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και σημείωσε ότι ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας. Το ειδικό ψυγείο επιστράφηκε μετά την τοποθέτηση των δόσεων στα ψυγεία στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής στην ε/κ πλευρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

#PoliticsBlog Το νέο εύρημα του Οδυσσέα και οι σαμπάνιες του Νικόλα

«Αυτά συμβαίνουν στον πολιτικό μικρόκοσμο της ημικατεχόμενης Κύπρου εν έτει 2021.»
Leon  |  13:09

Τέσσερις νεαροί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον Αγρό

«Αντί οι κυπραίοι να εκτιμούν τον τόπο τους τον εκτιμούν οι ξένοι»
Leon  |  12:57

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση