ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:23
 

Παραίτηση παιδιάτρου από το ΣΙΣ, με πυρά προς τον ΠΙΣ

«Πέραν πάσης αμφιβολίας μεγάλη μερίδα μελών στοχεύει στην ανατροπή του ΓεΣΥ», αναφέρει μέσω επιστολής ο Άλκης Παπαδούρης

Newsroom K

Την παραίτησή του από το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος υπέβαλε μέσω γραπτής του επιστολής ο παιδίατρος Άλκης Παπαδούρης. Ο κ. Παπαδούρης στην επιστολή που απέστειλε προς τον ΣΙΣ, αναφέρει πως έχει διαπιστώσει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι μεγάλη μερίδα των μελών του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος στοχεύει στη μη εφαρμογή ή και στην ανατροπή του ΓεΣΥ.

«Αντιλαμβάνομαι, συνεχίζει, ότι η παρούσα ηγεσία του ΠΙΣ ακολουθεί ή συνεργάζεται με φορείς που σκοπό έχουν την προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και ελέγχεται πλήρως από την ΕΝΙΚ», ενώ παράλληλα σημειώνει πως έχει διαπιστώσει ότι μέλη του ΣΙΣ ακόμη και σήμερα παραπληροφορούν τους ιατρούς σε θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ.

Προσθέτει δε, πως είναι έντονη η πεποίθηση του πως μέλη του ΣΙΣ οι οποίοι διαπραγματεύονται για το ΓεΣΥ εκ μέρους του ιατρικού κόσμου και ταυτόχρονα έχουν δηλώσει δημόσια ή και έχουν δεσμευτεί ενυπόγραφα ότι δεν θα συμμετέχουν στο Σύστημα Υγείας, «αλλά και συμμετέχουν σε σχεδιασμούς για την εξασφάλιση των προσωπικών τους συμφερόντων π.χ. πλατφόρμα ιδιωτικής ιατρικής, δεν νομιμοποιούνται ηθικά να εκπροσωπούν ούτε τους συναδέλφους που έχουν σκοπό να ενταχθούν, αλλά ούτε τον ιατρικό κόσμο».

Ο κ. Παπαδούρης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, πως η δημιουργία της «πλατφόρμας ιδιωτικής ιατρικής» (στην οποία συμμετέχουν μέλη του ΣΙΣ) και η ταυτόχρονη επιδίωξη αποκλεισμού από αυτήν των συνάδελφων που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, «έχει πλέον αποκαλύψει του πραγματικούς σκοπούς της δημιουργίας της, η οποία όπως βέβαια γνωρίζετε, έχει τροχοδρομηθεί προ πολλού».

Τονίζει, πως μια ενδεχόμενη αποτυχία του ΓεΣΥ θα βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ΣΙΣ με την πολιτική που ακολουθεί, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η πορεία που ακολουθεί «ουδόλως με εκφράζει, ούτε συνδικαλιστικά, αλλά ούτε και ηθικά ή δεοντολογικά, αφού στοχεύει στην υποστήριξη της κοινωνικής αδικίας και ανισότητας».

«Με την παρούσα διαχωρίζω τη θέση μου και υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΙΣ, με την επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων μου», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Παπαδούρης.

Σεβόμαστε την επιλογή του κ. Παπαδούρη δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ, Βάσος Οικονόμου. Οι αναφορές του θα απασχολήσουν την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε.

Η επιστολή Παπαδούρη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X