ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΔΥ: Δεν είναι έτοιμα τα δημόσια νοσηλευτήρια για το ΓεΣΥ

Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος υγείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) λίγα 24ώρα μετά την επίσημη έναρξη του Γενικού Σχεδίου Υγείας εκτιμά ότι «τα κρατικά νοσηλευτήρια παρόλο που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθούν δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος υγείας και κατ’ επέκταση στις απαιτήσεις των πολιτών».

Σε ανακοίνωσή τους οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΔΥ απαριθμούν τα διάφορα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης στα δημόσια νοσηλευτήρια και αφορούν στη στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και φροντιστές υγείας.

Αναφέρουν ότι «παρατηρείται καθυστέρηση των διαδικασιών για την πρόσληψη των 60 νέων νοσηλευτών, δεν έχει εξευρεθεί ικανοποιητικός αριθμός φροντιστών υγείας λόγω των κριτηρίων που είχαν τεθεί από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενώ δεν έχει προχωρήσει και η διαδικασία αντικατάστασης των όσων αφυπηρετούν ή βρίσκονται με μακροχρόνια άδεια ασθενείας».

Η κλαδική νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ τάσσεται και υπέρ της απεξάρτησης της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων από τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών εξάγοντας το γενικό συμπέρασμα ότι «οι διαδικασίες γενικά, συνεχίζουν να είναι χρονοβόρες ενώ ευελπιστούσαμε ότι με την αυτονόμηση να γινόντουσαν λιγότερο πολύπλοκες και χρονοβόρες».

«Για όλα τα πιο πάνω και για αρκετά άλλα είναι που ανησυχούμε και θα πρέπει όλοι μαζί Υπουργείο Υγείας, Διοικητικό Συμβούλιο και Λειτουργοί του ΟΚΥπΥ καθώς και εμείς ως εργαζόμενοι να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεων μας, μακριά από συγκρούσεις και ακρότητες και να φροντίσουμε ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να ενδυναμωθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό» αναφέρουν οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΔΥ.

Προσθέτουν ότι «όραμα και στόχος όλων μας πρέπει να είναι τα δημόσια νοσοκομεία να καταστούν ο πραγματικός πυλώνας του ΓεΣΥ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X