ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:43
 

ΠΑΣΥΔΥ: Δεν είναι έτοιμα τα δημόσια νοσηλευτήρια για το ΓεΣΥ

Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος υγείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) λίγα 24ώρα μετά την επίσημη έναρξη του Γενικού Σχεδίου Υγείας εκτιμά ότι «τα κρατικά νοσηλευτήρια παρόλο που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθούν δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος υγείας και κατ’ επέκταση στις απαιτήσεις των πολιτών».

Σε ανακοίνωσή τους οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΔΥ απαριθμούν τα διάφορα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης στα δημόσια νοσηλευτήρια και αφορούν στη στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και φροντιστές υγείας.

Αναφέρουν ότι «παρατηρείται καθυστέρηση των διαδικασιών για την πρόσληψη των 60 νέων νοσηλευτών, δεν έχει εξευρεθεί ικανοποιητικός αριθμός φροντιστών υγείας λόγω των κριτηρίων που είχαν τεθεί από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενώ δεν έχει προχωρήσει και η διαδικασία αντικατάστασης των όσων αφυπηρετούν ή βρίσκονται με μακροχρόνια άδεια ασθενείας».

Η κλαδική νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ τάσσεται και υπέρ της απεξάρτησης της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων από τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών εξάγοντας το γενικό συμπέρασμα ότι «οι διαδικασίες γενικά, συνεχίζουν να είναι χρονοβόρες ενώ ευελπιστούσαμε ότι με την αυτονόμηση να γινόντουσαν λιγότερο πολύπλοκες και χρονοβόρες».

«Για όλα τα πιο πάνω και για αρκετά άλλα είναι που ανησυχούμε και θα πρέπει όλοι μαζί Υπουργείο Υγείας, Διοικητικό Συμβούλιο και Λειτουργοί του ΟΚΥπΥ καθώς και εμείς ως εργαζόμενοι να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεων μας, μακριά από συγκρούσεις και ακρότητες και να φροντίσουμε ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να ενδυναμωθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό» αναφέρουν οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΔΥ.

Προσθέτουν ότι «όραμα και στόχος όλων μας πρέπει να είναι τα δημόσια νοσοκομεία να καταστούν ο πραγματικός πυλώνας του ΓεΣΥ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας καθώς και οι ηγεσίες ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αύριο  Πέμπτη θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σε μια πρώτη εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση

Λίστα αλλαγών για τα κενά του ΓεΣΥ

Λίστα με θέματα που χρήζουν βελτιώσεων ή και αλλαγών για ομαλοποίηση της κατάστασης έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
Η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους τους εμπλεκόμενους, ουσιαστικά μεταφράζεται ως μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Τα έξι αγκάθια εφαρμογής του ΓεΣΥ

Ισχυρή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ομαλοποίηση της κατάστασης – σε αναταραχή φαρμακοποιοί για τα ακριβά φαρμακευτικά ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
X