ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΑΣΥΔΥ: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στα νοσηλευτήρια

Το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, νοιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί, αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην διαπίστωση ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά δύσκολη κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο του κλάδου γενικού νοσηλευτικού προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, το οποίο προειδοποιεί με την απόδοση ευθυνών σε περίπτωση που θα τεκμηριωθεί έκθεση σε κίνδυνο λόγω υποστελέχωσης, μη αποκλειόμενης της προσφυγής στην δικαιοσύνη.

Το ΔΣ του Κλάδου σε σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης ανασκόπησε την όλη κατάσταση που επικρατεί στα κρατικά νοσοκομεία πάνω σε παγκύπρια βάση ενώ έγινε επίσης αλληλοενημέρωση των μελών για την σημερινή εικόνα των νοσοκομείων.

«Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη. Το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, νοιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί και έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του στην Πολιτεία, στο Υπουργείο Υγείας και στις Διοικήσεις των νοσοκομείων» αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ.

«Η θέση του ΔΣ του Κλάδου είναι ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έχει την υποχρέωση/ευθύνη να προσφέρει ασφαλή νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς, παράλληλα όμως έχει και την ευθύνη να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένεια του, και για αυτό απαιτούμε να τερματιστεί η τάση για εκπτώσεις στην ασφαλή στελέχωση των τμημάτων covid. Σε περίπτωση που θα τεκμηριωθεί έκθεση σε κίνδυνο λόγω της υποστελέχωσης, τότε δεν θα διστάσουμε να ζητήσουμε απόδοση ευθυνών μη εξαιρουμένης και της προσφυγής στην δικαιοσύνη», προσθέτει ο κλάδος.

Ο κλάδος σημειώνει ότι θεωρεί αδιανόητο να επιτρέπουμε στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων να θυσιάζεται η ασφάλεια των ασθενών αλλά και του προσωπικού.

Εκφράζει επίσης «την έντονη ανησυχία μας και συνάμα την απογοήτευση μας για την μη ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην συνολική προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο νοσηλευτικός κλάδος της ΠΑΣΥΔΥ σημειώνει τέλος ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ζητήσει την άμεση εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, παρέχοντας θέσεις/κλίνες εντατικής νοσηλείας στην διάθεση των Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και κλίνες για νοσηλεία ασθενών με covid και non covid, αυτά τα μέτρα θα εξισορροπήσουν την δύσκολη κατάσταση των κρατικών νοσοκομείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Αρχιεπίσκοπος:Ο Ούγγρος πήρε διαβατήριο-Όταν ήταν ο Βενιαμίν δεν μου χαλούσε χατίρι

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση