ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

ΠΑΣΥΚΑΦ: Παγκύπρια γραμμή τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης

Θα προσφέρεται και καθοδήγηση σε ασθενείς και συγγενείς σχετικά με πιθανούς τρόπους διαχείρισης των συναισθηματικών δυσκολιών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ανακοινώνει ότι λειτουργεί παγκύπρια γραμμή τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης προς τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου, τις οικογένειες τους και προς όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ η τηλεφωνική γραμμή επανδρώνεται από 10 ψυχολόγους και 4 κοινωνικούς λειτουργούς του συνδέσμου προσφέροντας υποστήριξη καθημερινά, Δευτέρα - Παρασκευή, από τις 8:00 μέχρι τις 16:00,στο 22346924.

Στα πλαίσια της γραμμής θα προσφέρεται και καθοδήγηση σε ασθενείς και συγγενείς σχετικά με πιθανούς τρόπους διαχείρισης των συναισθηματικών δυσκολιών που επιφέρει στη ζωή τους ο καρκίνος αλλά και οι παρούσες συνθήκες, σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί και αφορούν στον κορωνοϊό COVID-19.

Θα προσφέρεται επίσης ατομική ψυχολογική υποστήριξη με διευθέτηση προσωπικού τηλεφωνικού ραντεβού με ψυχολόγο της υπηρεσίας και στήριξη και καθοδήγηση σε επαγγελματίες υγείας σχετικά με πιθανούς τρόπους διαχείρισης των συναισθημάτων που απορρέουν από τις νέα συνθήκες εργασίας ως απόρροια του κορωνοΐού.

«Με αίσθημα ευθύνης προς τους επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής, ο ΠΑΣΥΚΑΦ επιλέγει να στείλει ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι δίνουν τον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσφέροντας τους δωρεάν υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης για θέματα που προκύπτουν από τις νέες συνθήκες εργασίας, λόγω του κορωνοϊού COVID-19 και των συναισθημάτων που προκαλούν», αναφέρεται.

Για πληροφορίες ή επικοινωνία με την υπηρεσία γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο και επαγγελματιών υγείας καλέστε στο 22346924, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X