ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:59
 

ΠΑΣΥΚΙ: Ιδιαίτερη ανησυχία για την παραίτηση Προέδρου ΟΚΥπΥ

Η παραίτηση προκαλεί εύλογα ερωτήματα κατά πόσο υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους των αρμοδίων να ελέγξουν την κατάσταση που διαμορφώνεται

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και με έντονο προβληματισμό, αντιμετωπίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), την υποβολή της παραίτησης του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, ο οποίος διορίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν μερικούς μήνες.

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ, αναφέρει ότι «με απόλυτο σεβασμό προς τις προσωπικές αποφάσεις και τους λόγους που αναφέρονται ότι οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο γεγονός επιφέρει ιδιαίτερο πλήγμα στις προσπάθειες αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των Κρατικών Νοσηλευτηρίων αυτή την κρίσιμη και κομβική φάση για τα νοσηλευτήρια αλλά και για το ΓΕΣΥ».

Επιπλέον, σημειώνει, ότι η υποβολή της παραίτησης και αυτού του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, προκαλεί εύλογα ερωτήματα κατά πόσο υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους των αρμοδίων να ελέγξουν την κατάσταση που διαμορφώνεται.

«Απλώς καταγράφουμε, τους τελευταίους 10 μήνες είναι η τρίτη (3) αποχώρηση ατόμου από την ηγετική πυραμίδα του ΟΚΥπΥ και ως εκ τούτου η Πολιτεία θα πρέπει να θέσει τα αναγκαία ερωτήματα και να διερευνήσει τις αιτίες που τις έχουν προκαλέσει και παράλληλα να εκτιμήσει την προοπτική επιτυχίας. Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να απαντήσει για το κενό που δημιουργείται με την κάθε παραίτηση, για τις ευθύνες, για τις επιπτώσεις στα Κρατικά Νοσηλευτήρια και κατά επέκταση στους ασθενείς αφού οι πολυδιαφημιζόμενες μεταρρυθμίσεις απέχουν μακρά από τις προσδοκίες», προστίθεται.

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του και χωρίς χρονοτριβές τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, ώστε να καλύψει τα οποιαδήποτε κενά, να δώσει την απαιτούμενη στήριξη στα Κρατικά Νοσηλευτήρια ώστε να παραμείνουν βιώσιμα με στόχο την επιτυχία του ΓΕΣΥ.

«Ο χρόνος τελειώνει όπως και οι αντοχές των Κρατικών Νοσηλευτηρίων! Ναι ζητείται Ελπίς!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X