ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

ΠΑΣΥΚΙ: Τοποθετείται για ειδικευόμενους ιατρούς και φοιτητές ιατρικής

Μέσω γραπτής ανακοίνωσης εγείρει ερωτηματικά για τις προτάσεις του εμπειρογνώμα για τα ΤΑΕΠ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) τοποθετούμενη επί άρθρου που αφορά την μετάκληση από το εξωτερικό εμπειρογνώμονα για θέματα των ΤΑΕΠ και των επακόλουθων εισηγήσεων, που όπως αναφέρει γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως «μάννα εξ ουρανού», γράφει ότι «με έκπληξη αναγνώσαμε ως μια εκ των ΄εισηγήσεων΄ που προβάλλει ως λύση της υποστελέχωσης των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών τη δήθεν αξιοποίηση ειδικευομένων ιατρών και φοιτητών ιατρικής»

Αν πραγματικά, σημειώνει, υπήρξε η συγκεκριμένη εισήγηση ή και πρόταση από τον συνάδελφο που εργάζεται στην Ελβετία και κλήθηκε από το Υπουργείο Υγείας ως εμπειρογνώμονας, τότε προφανώς χρήζει ιδιαίτερης συζήτησης, η οποία θα πρέπει να λάβει απαραίτητα υπόψη της τα δεδομένα μεταξύ του Ελβετικού και Κυπριακού συστήματος Δημόσιας Υγείας (Ποσοστό ΑΕΠ, Χρηματοδότηση, Αριθμός Νοσηλευτηρίων, Ιατρών, Κλινών κ.λπ.). και τα μείζονα θέματα της Ιατρικής Ευθύνης, της Ηθικής και Δεοντολογίας που διέπουν την άσκηση του Ιατρικού Επαγγέλματος και τα οποία δεν διαφέρουν εντός της Ευρώπης και που προφανώς αποκλείει τις περιπτώσεις, κάποιος Ελβετός να εμπιστεύεται την υγεία του σε φοιτητή ιατρικής, ειδικά όταν πληρώνει το ψηλότερο κατά κεφαλή κόστος για την υγεία στη Ευρώπη. Επίσης, το Ακαδημαϊκό και Κλινικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Ειδικευομένων στα Κρατικά Νοσηλευτήρια.

«Δεν γνωρίζουμε αν το περιεχόμενο του άρθρου είναι αποτέλεσμα παρανόησης, παραπληροφόρησης ή εάν πράγματι παραθέτει αυτούσια αυτά που μεταφέρθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτό που όμως σίγουρα απουσιάζει είναι οι λύσεις για το σήμερα και αύριο, αφού η υποστελέχωση σε Ιατρούς δεν έχει επιλυθεί και στην καλύτερη των περιπτώσεων οι Ιατροί των ΤΑΕΠ πιθανώς θα μπορέσουν να πάρουν ανάσες σε περίπου ένα μήνα ! Ως τότε ….;», προστίθεται.

Και ενώ είναι προφανής ο λόγος της υποστελέχωσης των ΤΑΕΠ, αναφέρεται, παρόλα αυτά επιλέγουμε αλά καρτ φτηνές, «ελβετικές» δήθεν λύσεις, για τις οποίες αναμένουμε οπωσδήποτε την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας.

«Αν η Επείγουσα Ιατρική που αποτελεί εξειδίκευση μετά από ειδικότητα υποβαθμίζεται σε επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων ενός τεταρτοετούς φοιτητή τότε λυπούμαστε κύριοι πλανάσθε πλάνη οικτράν», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

#PoliticsBlog Ο κατατρεγμένος Τζο στη μεγάλη αγκαλιά του Μακαριότατου

«Ευτυχώς που παρατήσατε τις αναλύσεις για την healthy σας και τις κατηγορίες για τον Άντρο! Για αλλαγή ...»
Yiannos  |  12:24

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X