ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παχυσαρκία στην Κύπρο - Θλιβερή πρωτιά για τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών

Τι ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θλιβερή πρωτιά στην παχυσαρκία και στο υπερβάλλον βάρος έχουν τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών στην Κύπρο, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελένη Ανδρέου, τονίζοντας παράλληλα «τα προβλήματα όντως είναι σημαντικά και ας μην ξεχνάμε ότι η παχυσαρκία που πλέον καταγράφεται σαν ένα πρόβλημα υγείας, είναι και πρότυπο άλλων προβλημάτων υγείας».

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων «εκτός από τα παιδιά, οι έρευνες από το σύνδεσμο διαιτολόγων και διατροφολόγων Κύπρου έδειξαν ότι 28% των ενήλικων είναι παχύσαρκοι και πέραν από το 50% έχουμε πρόβλημα με το βάρος».

Ερωτηθείσα πού έγκειται το λάθος στη διατροφή, η κ. Ανδρέου απάντησε, «έχουμε πρόβλημα στην ποσότητα της κατανάλωσης, δηλαδή τρώμε πολύ μεγάλες ποσότητες απ' όλες τις ομάδες τροφών. Οι μερίδες έχουν γίνει 7 φορές πολύ περισσότερες από ό,τι ήταν το 1960, αν το σκεφτούμε με αυτό τον τρόπο. Η διατροφική μας συμπεριφορά άρχισε κι αλλάζει, ξεφεύγουμε από τα οικογενειακά γεύματα, τρώμε πολλές φορές έξω, γενικά οι συνήθειες μας έχουν αλλάξει από το μεσογειακό πρότυπο σε ένα διαφορετικό πρότυπο, για αυτό πληρώνουμε και το τίμημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση