ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:09
 

Πέραν των 20,000 φαρμακευτικών σκευασμάτων κατασχέθηκαν το 2018

Η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στην πανευρωπαϊκή επιχείρηση της Europol

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πέραν των 20,000 φαρμακευτικών σκευασμάτων κατασχέθηκαν το 2018 από την Αστυνομία σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης της Europol. Η Κύπρος όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, συμμετείχε για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή Αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης πανευρωπαϊκά έγιναν συνολικά 435 συλλήψεις, κατασχέθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα αξίας 168 εκατομμυρίων ευρώ και εξαρθρώθηκαν συνολικά 24 εγκληματικά δίκτυα. Ταυτόχρονα, ανακτήθηκε περιουσία αξίας 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, ως προϊόν εγκληματικών ενεργειών.

Η επιχείρηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος MISMED II, διήρκησε συνολικά εφτά μήνες, από τον Απρίλιο, μέχρι και τον Οκτώβριο 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η πάταξη της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και η αποτροπή της χρήσης φαρμάκων αμφίβολης προέλευσης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τα αρμόδια τμήματα 16 χωρών, με επικεφαλής την Αστυνομία της Γαλλίας (Gendarmerie Nationale) και τις Τελωνειακές Αρχές της Φινλανδίας, με τη στήριξη της Europol. Στην επιχείρηση έλαβε, για πρώτη φορά, μέρος και η Κύπρος, με την Αστυνομία Κύπρου και τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Κύπρο, η Αστυνομία σε συνεργασία με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που λήφθηκαν από τη Europol, διενήργησε αριθμό ερευνών σε οικίες και υποστατικά. Κατά τις έρευνες αυτές εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέραν των 20,000 φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων πέντε πρόσωπα, για διαφορετικές υποθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X