ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περισσότερες οι εισαγωγές ασθενών συγκριτικά με τα εξιτήρια

Ανησυχητική η κατάσταση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

​Περισσότερες είναι τα τελευταία 24ωρα, οι εισαγωγές ασθενών στα κρατικά νοσηλευτήρια συγκριτικά με τα εξιτήρια που δίδονται. Συγκεκριμένα, γίνονται περίπου είκοσι εισαγωγές ασθενών, περισσότερες, συγκριτικά με τα εξιτήρια που παραχωρούνται από τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Αυτό δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου. Μάλιστα, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει συνέλθουν ώστε να βρεθούν λύσεις με στόχο το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφεθεί κανένας ασθενής, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική βοήθεια, ενώ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σχεδιασμός για 300 κλίνες covid, και εξήντα-πέντε ενεργές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για μεταφορά ασθενών. Ενδεικτικά, τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν σταλεί, από τα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, αρκετά παθολογικά περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση