ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:07
 

ΠΙΣ: Εκφράζει ετοιμότητα να βοηθήσει εκ νέου την πολιτεία

«Αποστολή όλων, είτε εν καιρώ πανδημίας, είτε όχι, είναι να υπηρετούμε τους ασθενείς», αναφέρει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε χθες ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος με την οποία εκφράζει εκ νέου την ετοιμότητα να βοηθήσει την πολιτεία με υπευθυνότητα, καθώς επίσης τονίζει ότι έχει έτοιμη ομάδα για την στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου σε επιστημονικό/κλινικό επίπεδο.

Στην επιστολή του, με αφορμή τη δημοσιοποίηση γραπτής δήλωσης του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ημερομηνίας 6/4/2020 και με τίτλο «Ενημέρωση για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων από τους Προσωπικού Ιατρούς», ο ΠΙΣ αναφέρει ότι εν καιρώ πανδημίας έχει αποδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα του και στέκεται δίπλα στην πολιτεία και την κυβέρνηση, στις προσπάθειες για τη διαχείριση και αναχαίτιση της ανεξέλεγκτης διασποράς του Covid-19, μέσα από την επιστημονική κατάρτιση των μελών του και την ενεργό συμμετοχή τους στην πρώτη γραμμή.

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι υπερασπιζόμενος τη δημόσια υγεία, ουδέποτε διέκρινε τα μέλη του σε γιατρούς τους συστήματος υγείας και γιατρούς που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, για να προσθέσει ότι ο ίδιος εκπροσωπεί θεσμικά, σύσσωμη την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, είτε του δημοσίου τομέα, είτε του ιδιωτικού, εντός και εκτός ΓΕσΥ.

«Αποστολή όλων», προσθέτει, «είτε εν καιρώ πανδημίας, είτε όχι, είναι να υπηρετούμε τους ασθενείς. Ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, όπως είναι η περίοδος που διανύουμε, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παγκοσμίως, δεν έχουμε παρατηρήσει σε καμία χώρα να βάζουν ταμπέλες σε γιατρούς εντός ή εκτός των εθνικών συστημάτων υγείας».

Όπως σημειώνει «οι γιατροί οφείλουν εκ της ιδιότητας τους να επιτελούν το ιατρικό λειτούργημα, ανεξαρτήτως του εάν είναι εγγεγραμμένοι ή όχι στο σύστημα υγείας», προσθέτοντας ότι «πρέπει επιτέλους να επιδεικνύεται ο απαιτούμενος σεβασμός στους θεσμούς και ιδιαίτερα στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, που είναι το κατεξοχήν θεσμικό όργανο της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «τυχόν κενά και ελλείψεις θα πρέπει να αναγνωρίζονται εγκαίρως, ώστε να διορθώνονται άμεσα και με τον απαραίτητο εξορθολογισμό και τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση, να βελτιώνονται οι υποδομές παροχής υπηρεσιών υγείας», συμπληρώνοντας ότι «μόνο έτσι οι πολίτες θα μπορούν να νιώσουν, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημικής κρίσης, ότι μπορούν να εμπιστευθούν το σύστημα υγείας της χώρας για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια της ζωής τους».

Καταληκτικά αναφέρει ότι «σε μία πανδημία, δοκιμαζόμαστε όλοι σκληρά, ιδιαίτερα τα συστήματα υγείας και σε τέτοιες στιγμές δεν είναι το σύστημα που καθορίζει τους γιατρούς, αλλά οι γιατροί το σύστημα και ευρύτερα τη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας σε όλες τους τις διαστάσεις».

Σημειώνεται πως η επιστολή που απέστειλε ο ΠΙΣ προς τον Υπουργό Υγείας κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X